ЛюбопитноНовинки

Китаец се пресели на летището, у дома не му давали да пие и пуши!

Китаец вече 15 години живее на летището в Пекин. Но не заради проблеми с властите или с документите, а защото у дома нямал… свобода!

Уей Дзянгуо решил да се спаси от домашния терор и го направил доста успешно, преселвайки се на летището, пише LadBible . И ако историята му напомня на тази на героя на Том Ханкс от „Терминалът“, Уей сам избира да живее сред куфари и забързани пътници.

„Не мога да се прибера вкъщи, защото там нямам свобода“, казва Уей пред китайски медии.

„Жена ми живее с родителите си на около 20 км от летището. Молят ме да спра да пуша цигари и да пия алкохол, а ако не мога, им давам парите, които съм изработил. Но като им дам парите си, с какво да си купя алкохол и цигари?“, жалва се от семейния живот Дзянгуо.

Охраната на няколко пъти го извежда от терминала, но той пак успява да се върне.

Денят му започва по един и същи начин. Купува си закуска, сладкиши и каша от павилиона, както и малка бутилка с някакъв силен алкохол. Има си собствен кът, с постелка за спане, малко „шкафче“ с принадлежности, най-необходимото. И денят му минава на летището.

Този начин на живот не е нещо, за което е мечтал. Но няма възможност за по-добър. Уей е на около 60, а от 40-годишен е безработен. Дълго време се опитва да си намери работа, но не успява. А семейството му недоволства.

Всъщност Уей не е единственият живущ на летището. Според охраната, има и други като него. Повечето обаче са по-млади. Разчитат на средства, които им дават пътниците. Някои им купуват храна или пък им оставят някои свои вещи…

Преди няколко години Уей става известен в цял свят след интервю на „Дейли мейл“. Нищо обаче не се променя. И днес той си е там – на летището в Пекин. Ако случайно се озовете на същия терминал, със сигурност ще го видите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *