Коафьорът Александър Филипов: Поглезете косата със смокиново олио, течни кристали и маски

Всички ние знаем, че както морето, така и планината, вятърът и продължителното време, прекарано навън, изискват по-специални грижи за косата. Докато вниманието към здравата кожа е ежедневие, грижата за косата и нейния блясък понякога остава на заден план. Но смяната на сезоните трябва да ни накара да помислим по-сериозно по темата.

Грижа – по време и след излагане на агресивни атмосферни влияния

Днес специално за вас съвети дава коафьорът Александър Филипов.

Александър има над 20-годишен опит, в момента е креативен директор на екипа на Christian of Roma и е създател на AF Academy by Alexander Filipov, българска академия за фризьори със седалище Благоевград.

И така – с какво да започнем в грижата за косата? На първо място, особено при дълъг престой навън, е нужно да се въоръжите с добро олио. За да получите търсения ефект, трябва да го нанасяте през няколко часа. Особено подходящи са продуктите на базата на смокиня. Те попиват бързо и не оставят мазни следи, а само защитен филм, който не позволява на слънчевите лъчи да изсушат косъма или да развалят ефекта на боята. Ако сте на планина, трябва да внимавате, защото слънцето горе грее много силно.

Добър вариант за слънцезащита е хубавата шапка. С нейна помощ косата се предпазва от дехидратация и загуба на блясък.

Какви са най-актуалните тенденции през този сезон?

Пластове, разнообразни нюанси и естествена красота. Това ще са модните акценти. Налагат се прически, които са лесни за оформяне.

Все повече се налагат цветове като ягодово, коняк, сметана, джинджифил, платина, пепел от рози и перла.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *