Звезди

Колко мило: Една история за доброто, приятелско сърце на Дейвид Шуимър

Дейвид Шуимър играе ролята на Рос в сериала „Приятели“. Нали го помните? Рос, който е малко странен, малко притеснен… Сега, след смъртта на Матю Пери, на бял свят излязоха доста истории, свързани с живота на актьорите. Повечето от тях са разказани в автобиографията на Пери, който си отиде от този свят на 28 октомври.

В мемоарите си Friends, Lovers and the Big Bad Thing Пери споделя откровено за доста неща в личен план. Актьорите често са споделяли, че по време на снимките, продължили 10 години, са се сближили толкова много, че са били като истинско семейство.

Матю разказва за история, жест, направен от Дейвид, който наистина впечатлява.

По време на първия сезон на сериала всички са печелили по 22 000 на епизод. Във втория сезон Дейвид Шуимър и Дженифър Анистън, които бяха в ролите на Рос и Рейчъл, са получили по-високи хонорари, защото любовният им роман бе в центъра на историята.

Когато започват снимките на третия сезон, от Warner Bros. искат да увеличат допълнително хонорарите за Дейвид и Дженифър, но Шуимър не се съгласява. Получава се дори така, че той и Анистън вземат по-малко пари, отколкото във втори сезон.

„Дейвид със сигурност беше в позиция да получи най-голям хонорар, но не го направи. Бих искал да мисля, че щях да направя същото, но не съм сигурен, че бих постъпил така, имайки предвид какъв алчен 25-годишен младеж бях“, пише Пери, цитиран от The Guardian.

„Но решението на Дейвид ни даде пример, помогна ни да започнем да се грижим един за друг чрез безброй стресиращи мрежови преговори. А това ни даде огромно влияние. Имахме добротата на Дейвид и неговото мъдро чувство за бизнес значимост. Благодарен съм му за това, което направи. Дължа ти около 30 милиона долара, Дейвид“, добавя в книгата си екранният Чандлър.

До осмия сезон на шоуто всички актьори печелят по 1 милион долара на епизод.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *