Новинки

Колко романтично: Джейми Оливър поднови сватбения си обет

Известният британски готвач Джейми Оливър застана за втори път пред олтара със своята съпруга – Джулиет (Джулс). Подновяването на обетите двойката направи на романтична церемония на Малдивите.

Джейми сподели няколко снимки от семейното събитие, на които се вижда, че той, съпругата му и петте им деца са щастливи и излъчват любов. А мястото е наистина вълшебно. Малко островче насред океана, заобиколено от вода и небе.

Джулс Оливър е облечена в красива бяла сватбена рокля с голи рамене. Тя бе отведена до олтара от 12-годишния им син Бъди. Джейми беше облечен в светлосин панталон и бяла риза. И носи бяло цвете на ревера.

Джейми и Джулс никога не са се развеждали. Джейми уточни, че са подновили брачните си клетви, защото децата им бавно растат и очакват скоро да поемат по пътя си.

„Добро утро на всички, Джулс и аз сме женени отново!“

„Да, след 23 години заедно, решихме, че е подходящият момент да отпразнуваме подновяването на нашите брачни обети, преди всички деца да започнат да напускат семейното ни гнездо“, написа Оливър.

Джейми и Джулс имат пет деца. Но и са загубили пет.

Джейми не е просто световноизвестен готвач, той е известен готвач с кауза. Той вярва, че отношението към храната е също толкова важно като четенето и писането. Затова е посветил живота си на това да подобрява културата на хранене на хората още от детска възраст.

“Всяко дете, независимо от каква среда идва, трябва да бъде научено на основните неща за храната – коя е полезна, как се приготвя, как влияе на тялото му. Тези умения са също толкова важни като четенето и писането, но някак са се изгубили в последните поколения”, твърди Оливър.

Друг негов известен цитат гласи, че “храната е едно от най-големите удоволствия в живота, но за съжаление често я превръщаме в наш враг”.

Интересът му към кулинарията се събужда още в детството. Родителите му, Тревор и Сали, имат семеен ресторант в родния му Есекс и той помага в кухнята. Когато е на 16 години Джейми решава да напусне училище, за да постъпи в “Уестминстър кетъринг колидж”.

Снимки: Инстаграм

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *