Конци с хиалуронова киселина заместват оперативния лифтинг

Италианският специалист по пластична хирургия д-р Гуидо Маронати представи у нас една от най-новите технологии в разкрасителната индустрия  – третото поколение лифтинг конци на Aptos.

Лифтинг конците с хиалуронова киселина на Aptos са на световния пазар от февруари 2019 г., а вече се използват и у нас. Д-р Маронати е експерт обучаващ и провежда тренинги в цял. В България обучението се състоя в МБАЛ „Св. София“.

Пред българските си колеги експертът представи трето поколение конци, които съдържат полимлечна киселина, поликапролактон и хиалуронова киселина. Това са единствените конци в света, които комбинират трите материала. Комбинацията гарантира на пациента по-дълготраен ефект, по-добра биоревитализация на кожата и по-бързо възстановяване.

„Това е лесен начин за постигане на ефект на повдигане на лицето, шията и тялото без хирургическа намеса. Обикновено, когато искаме да постигнем това, се прилага класическата хирургическа намеса. Прави се разрез, това оставя някакъв белег. Хирургическата намеса носи рискове. С тази техника постигаме същото, но за 15- 20 минути без никакъв риск. Първата полза на метода е повдигането, а втората, че се подобрява качеството на кожата“,

коментира д-р Маронати.

Конците се предлагат на пациенти, които искат естетична намеса, но се страхуват. За лек лифтинг и биоревитализация, която се постига от съдържащата се хиалуронова киселина, полимлечна киселина и поликапролактон. Когато искаме да използваме неинвазивна техника, конците са най-добрият вариант.

Има ли противопоказания? Да, при пациенти с високо кръвно налягане, сърдечно заболяване, дерматити.

Ефектът обикновено трае между 1 и 2 години. За толкова време се абсорбират съставките – полимлечна киселина, капролактон и хиалуронова киселина. Предлагаме и конци, които са постоянни. Но при нас в Италия, а мисля, че и в България, не се възприемат толкова добре. Защото хората изпитват страх от нещо, което постоянно ще остане в тях. И защото не действат върху качеството на кожата.

 Могат ли конците да изместят силикона? Не. Използват се за повдигане. Можем да ги използваме по тялото – на ръцете, на гърдите, вътрешната част на бедрата. Повдигане да, но не и обем. Поставят се с местна упойка се поставят, не използваме скалпел, не остава никаква рана.

Кои са най-трудните и рискови хирургически намеси? Една от най-трудните е ринопластиката. Но най-рисковите са лифтинг на лицето и на шията. Ако хирургът не е достатъчно добър може да ги среже и това да доведе до парализа.

 А мъжете? По-често ли прибягват до разкрасителни процедури? В началото, когато започнах кариерата си на пластичен хирург на 100 жени пациенти имах един мъж. Сега обаче поне 15-20 % от пациентите са мъже.

Отмина ли модата на големите гърди? Да, както и на големите устни.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.