КиноНовинки

Коронавирусът отмени премиерата на филма за Джеймс Бонд

Излизането на новия филм за Джеймс Бонд „Смъртта може да почака“ по екраните е отложено от април за ноември. А причината е – опасения, свързани с новия коронавирус, оповестиха продуцентите, цитирани от Франс прес.

След като бяха обмислени всички варианти и се направи задълбочена оценка на ситуацията в световния кино пазар, решихме да отложим премиерата на „Смъртта може да почака“ за ноември 2020 г. Филмът ще излезе във Великобритания на 12 ноември, а след това ще бъде разпространен по целия свят. Премиерата в САЩ ще бъде на 25 ноември“, се казва в официалното изявление на екипа.

Датите за излизането му по екраните в други страни ще бъдат съобщени допълнително.

Съобщението идва след като основателите на два сайта на фенове на Агент 007 призоваха филмовото студио да отложи премиерата.

Световната премиера бе планирана за 31 март в „Роял Албърт Хол“ в Лондон и филмът трябваше да тръгне по кината на 3 април.

Основната причина е разпространението на коронавируса, достигнало големи мащаби в Азия, където очакванията са Бонд 25 да постигне невероятен касов успех. Говори се, че това няма да е последният хит с променена премиерна дата.

Експерти в сферата на киното смятат, че коронавирус ще доведе до загуби от порядъка на 5 милиарда долара за индустрията в глобален мащаб. В Китай, Южна Корея и Италия кината бяха затворени заради вируса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *