Новинки

Крал Чарлз Трети имал родствена връзка с този страховит мъж

Крал Чарлз Трети имал кръвна връзка с кръвожадния румънски владетел Влад Цепеш, който вдъхновява Брам Стокър за страховитата история за вампира Дракула, пише БГНЕС.

Разкритието направи актьорът Люк Евънс, който се срещнал с Чарлз след приключване на работата по филма Dracula Untold през 2014 г.

Евънс разказа наскоро, че самият Чарлз му казал, че е проследил произхода си до кръвожадния румънски владетел Влад Императора, известен още като Влад III, Влад Цепеш и Влад Дракула.

В предаването „Шоуто на Джонатан Рос“ Люк обясни как се е стигнало до този странен разговор, като каза: „Спомням си първия път, когато говорих с Чарлз. Бях много нервен. Той се приближи до мен и ме попита: „Над какво работиш?“, а аз отговорих: „Току-що завърших филм за румънския владетел Влад Цепеш, който се превръща в Дракула. А той каза: „Забавно, но аз съм роднина на Влад Цепеш“.

„Помислих си, че се шегува, но той сподели как е стигнал до кръвната му връзка с Влад“

Книгата на Брам Стокър „Дракула“ е публикувана през 1897 г. и мнозина вярват, че той е използвал митологията за Влад, за да създаде своя най-известен герой.

Смята се, че крал Чарлз III е далечен правнук на Дракула, по линия на съпругата на крал Джордж V – кралица Мери.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *