ЗвездиНовинки

Кралицата на рока – уникалната Тина Търнър, напусна този свят на 83 години

Уникалната Тина Търнър си отиде от този свят на 83 години. Ще ни липсва гласа й, енергията, присъствието й на сцената. Поклон!

„Вече нямам никакво желание да пея и да правя другите щастливи. Пенсионирах се“.

Това заяви Тина в едно от последните си интервюта, дадено пред микрофона на журналистка от New York Times на живо през лятото на 2019 г., малко преди да навърши 80 години.

Родена на 26 ноември 1939 г. като Анна Мей Бълок, Тина пее, откакто се помни: първо в църковния хор, после в нощните клубове заедно с Айк Търнър, накрая като соло-изпълнителка.

През 1958 г. тогава 18-годишното момиче се запознава с Айк.

 

Айк се държи брутално в личния си живот. Тина е подложена на системен тормоз, често остава с часове да лежи на земята пребита и с разкървавено лице.

„Веднъж, след като ме беше пребил, лежах на земята с бучаща глава и си казах: няма накъде да ходиш, носиш дете, в клопка си. Тази нощ се превърнах в истинската Тина Търнър. От малката Анна вече не беше останало нищо в мен.“

През 1960 г. се ражда синът им Рони. Към него се прибавя предишното ѝ дете, както и две деца на Айк от други връзки.

Две години по-късно Тина и Айк сключват брак. Кариерата им върви все по-нагоре, но личният им живот продължава да е белязан от употребатата на наркотици и склонността към насилие.

 

14 години по-късно в една нощ Тина успява да избяга от него и да започне нов живот.

През 1984 г. Тина отново влиза в новините с албума Private Dancer, концертите ѝ са разпродадени до последно, следват три награди „Грами“. И до днес това е най-успешният ѝ албум.

Тина е на върха. През следващата година тя партнира на Мел Гибсън в „Лудия Макс 3“, а песента от филма We Don’t Need Another Hero оглавява класациите в много страни. Същата година излиза We Are The World, а Тина тръгва на първото си турне из Европа.

А след него всяка песен е хит, всеки концерт – успех.

През 2013 г. на 73-годишна възраст певица се омъжи за 57-годишния музикален продуцент Ервин Бач в Цюрих, Швейцария. Тя се отказа от американското си гражданство и се премести да живее в Швейцария.

„Нямах никого в живота, никаква основа, така че трябваше да си проправя свой собствен път. Започнах от началото. Трябваше да се изправя срещу света, да стана силна, за да открия своята мисия в живота.”

 

„Ако има един урок, който съм научила, той е, че сблъсъкът с беди, както се е случвало на самата мен, не е непременно нещо лошо. Важното е на какво ще ни научи и как ще го използваме, за да оформим себе си и бъдещето си, което в крайна сметка определя нашия успех и щастие.“

„Колкото по-гъста е калта, толкова по-силен е лотосът, който израства от нея, издигайки се над мръсотията, устремен към слънцето. Същото важи за хората. Знам, защото самата аз съм го правила. Знам още, че вие също можете да го направите.“

„Преминала съм през всички разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога! Не удавих трудностите в алкохол, нито ги замъглих с наркотици. Никога не съм пушила дори. Успях да изплувам от морето на миналото си без последици и сега съм тук непокътната!“

„Съжалявам, че не съм прекарала повече време с децата си, когато те растяха.”

„Никога не съм имала проблем с това, че съм черна. Ако целият свят беше по този начин, може би щеше да има повече хармония и любов.”

„Вече не мразя себе си. Преди мразех работата си, мразех този секси имидж, снимките с мен на сцената. Когато съм на сцената, давам всичко от себе си. Извън нея съм Тина отново.”

„За мен възрастта няма значение. 50 са днешните 30, а 70 – днешните 50. Няма правила, които гласят, че трябва да се обличаш по определен начин или да се държиш по точно определено. Живеем в интересни женски времена – aко изглеждаш добре и още можеш да правиш шоу. Ами иди и го направи!“

„Будизмът ме научи, че прошката означава свобода – казва тя. – Негативните емоции – гняв, самообвинение, чувство за вина или желанието за мъст – ни пречат много. Тези емоции са като тежки вериги, които не ти дават да мръднеш“.

„Щастието е състояние на душата и осъзнат избор. Всички имаме право да бъдем щастливи и сами избираме дали искаме да сме такива или не.“

„Научих се да бъда щастлива, независимо дали в живота ми има мъж.“

„Не прощавам, за да извиня злото, което другите са ми сторили. Прощавам, за да сложа край на властта, която другите имат над мен.“

#животътелюбов
#LoveStyleMag

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *