КрасотаНовинки

Красота без възраст: Тайната на модерната естетична медицина

Днес става все по-лесно да останеш млад. И по-достъпно. технологиите вече са толкова развити, че бръчките могат да изчезнат почти като с вълшебна пръчица, брадичката се повдига, шията не виси, очите нямат пачи крак…

Онова, за което бабите и майките ни само са мечтали е реалност. И то само благодарение на лифтинг конците за лице и тяло. И да, възрастта няма значение, тя е просто цифра. Можете да се доверите на технологиите в областта на естетиката и да продължите да живеете все едно сте заседнали във времето на своите 20 или 30 години.

Говорим за това с д-р Суламанидзе, който ни уверява, че всичко е въпрос на желание. И че няма невъзможни неща.

Марлен Суламанидзе е роден в Грузия през 1947 г. През 1972 г. завършва Медицинския университет в Иркутск. Получава специализация по лицево-челюстна хирургия, а по-късно започва и по пластична и естетична хирургия – първо в Грузия, а после и в Москва.

Направил е над 20 хиляди операции, включително над 5 хиляди за деформация на формата на носа и 7 хиляди по метода Aptos.

Има 16 патента и приоритети на изобретения в пластичната хирургия, включително 4 международни.

Член е на Обществото на пластичните, реконструктивни и естетични хирурзи на Русия, Грузия (GeoPRAS), Американско дружество на пластичните хирурзи (ASPS), IPRAS, почетен член на Националното дружество на естетичните хирурзи на Франция, почетен президент на японското дружество по липосукция, член на американското дружество на дерматохирурзите.

 

Д-р Суманидзе, какви са последните иновации в областта и какво да очакват дамите?

– С конците може не само да се направи лифтинг, да се повдигнат отпуснатите тъкани, но да се създаде обем. Конците могат да помогнат при по-сериозни проблеми – при невралгии, парези. С конците може да се повдигнат гърдите, гениталиите. Има много възможности.

Доверяват ли се дамите или съществува известен страх към тези нови технологии?

– По-голяма част от дамите, на които им е за първи път, се страхуват, да. Но когато видят резултата – при приятелката си, сестра си, те намират смелост. Всеки пациент води пет нови след себе си, сочи статистиката.

Това означава ли, че след 10-20 години няма да стареем?

– Преди 30-40 години помните ли как изглеждаха дамите и какво можеха да си позволят? Технологиите напредват много бързо, естетичната медицина бележи голям успех. Преди имаше скалпел и кремове. 70 процента от дамите не можеха да си позволят голяма операция, бояха се, притесняваха се от наркозата, рехабилитацията. Душата бе млада, тялото – старееше. Днес медицината им позволява да стареят красиво, да запазят младо тялото, както и духа.

 

Има ли възрастова граница, на която можем да си направим тези процедури и с какво може да се започне?

– Ако няма сериозни дефекти, започва се с дерматолог. Няма възрастово ограничение. Правим процедури и на тийнейджъри, след като са навършили 18 г. Но всичко трябва да се случва със знанието на родителите. Ако са налице здравословни, медицински причини, може да се работи и с по-млади хора. Прави се, за да се чувстват добре децата. Клепналите уши са сред показанията. Процедурата се прави след навършването на 6 години. Има пациенти с аномалии в растежа. например, гърдите растат твърде бързо. Трябва да се коригират. Носът не трябва да се пипа, докато човекът не навърши 16 години. В азиатските държави обаче процедурите се правят и по-рано, просто там животът е по-различен – рано съзряват, рано се женят…

Какъв съвет бихте дали на младите момичета, които обръщат голямо внимание на външния вид, заради социалните мрежи?

– Да съхранят собствената си визия, да правят минимални корекции. но, разбира се, те така или иначе ще направят това, което смятат за добре, за красиво. Нека обаче се доверят на специалисти, не на шарлатани.

Лифтинг конци Aptos (Аптос) са изградени от плътен материал, съдържащ 75% поли L-млечна киселина и 25% поликапролактон. След въвеждането им в тъканите започва постепенно отделяне на L-млечна киселина, стимулиращи неоколагеногенезата и образуването на здрава съединително-тъканна мрежа. Koнците се разорбират между 1-2 години напълно, до вода и въглероден диоксид, които се елиминират от кожата, чрез естествения метаболизъм. Невероятно, нали?
Създадени за широк кръг корекции на възрастовите изменения в областта на лицето, шията и тялото, лифтинг конците Aptos са с различна структура, дебелина, въвеждащи игли или канюли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *