Дестинации & ДегустацииНовинки

Круиз до остров „Света Анастасия“ от Лазаровден

От 16 април, Лазаровден, тръгват круизите до остров „Света Анастасия“. За тогава са планирани първите курсове на общинския кораб „Бургус“, споделя Радовеста Стюърт, цитирана от БТА.

Ще бъдат извършвани по два круиза дневно за начало, с предварителни записвания. Корабът ще тръгва от Магазия 1 на Морска гара от 10:00 и от 13:30 часа.

Билетите за възрастни ще са 16 лева в двете посоки, по-малко ще плащат учащи и пенсионери. За тях цената е 12 лева. Деца до 3 години и хора с увреждания ще пътуват безплатно. За групови пътувания са предвидени отстъпки.

„Засега сме предвидили два курса, ако има повече желаещи сме готови да пуснем и трети, от 15:00 часа. Към момента доста са записванията за 17 април“, уточни Стюърт.

Престоят на острова е два часа. Там туристите могат да разгледат интерактивния музей, да запалят свещичка в стария храм и да опитат някое от рибните изкушения в ресторанта.

От месец май разходки до острова ще извършва общинският катамаран „Анастасия“.

„Активният летен туристически сезон вероятно ще бъде открит към средата на месец май. Обичайно по това време в района на Бургас пристигат първите туристи. През миналата година островът „Света Анастасия“ е бил посетен от повече от 20 000 туристи, повече от които българи“, каза Радовеста Стюърт.

Тази година на острова ще има богата програма, различни музикални и културни събития.

От май месец ще започнат туристическите пътувания и до другата атракция близо до Бургас – рибарското селище „Ченгене скеле“. Там за Великденските празници е предвидена програма с фолклорни изпълнения, демонстрации, уъркшопове за по-малките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *