Лейди Гага взе „Златен глобус“ за песен в „Роди се звезда“

Лейди Гага получи „Златен глобус“ за изпълнението си на песента Shallow към филма „Роди се звезда“.

goldenglobes.com

 

Певицата изигра главната роля в лентата и беше номинирана и в категорията за „Най-добра главна женска роля в драматичен филм“.

 

 

 

Призът за нея обаче спечели Глен Клоуз за участието си във филма „Съпругата“.

Едно проникновено, емоционално и забавно пътешествие – същински празник на женствеността, саморефлексията и вътрешното освобождение.

Историята… Двама съпрузи пътуват към Стокхолм, където се очаква мъжът да бъде удостоен с Нобелова награда за литература. Зад всеки велик мъж стои някоя още по-велика жена и вие сте на път да се запознаете с нея. Тя е Джоан Касълман – високоинтелигентна и все още поразително привлекателна жена, съвършената предана съпруга. В продължение на четиресет години е жертвала собствения си талант, мечти и амбиции, за да бъде полезна на съпруга си Джо и невероятната му литературна кариера. Пренебрегвала е изневерите и извиненията му – елегантно, с чувство за хумор. В навечерието на връчването на Нобеловата награда – перла в короната на една грандиозна кариера, Джоан ще се изправи срещу най-голямата жертва в живота си. И срещу най-голямата тайна на своя съпруг.

 

Филмът „Бохемска рапсодия“ поднесе голямата изненада и получи две награди – за най-добър филм и за най-добра мъжка драматична роля – на актьора Рами Малек, който играе Фреди Меркюри.

Биографичната лента за групата Queen спечели въпреки противоречивите коментари на критиката.

Малек разказа в интервю, че е взимал уроци при вокален педагог и по пиано, а също така е гледал всички архивни кадри и интервюта, които може да намери на Queen. Специалист по сценично майсторство е работил с него, за да му помогне да научи как да се движи като Меркюри: „Представете си, че по гърба ви се стича сапунена пяна, след което, че сте жираф и ми подайте спагетите“. „Неговите движения не са били обиграни. Всеки път, когато Фреди се е качвал на сцената, той не е знаел какво ще направи. Исках да направя същото“, каза Рами. За да прилича повече на музиканта, Малек е трябвало да носи специална протеза на горните си зъби. Той призна, че отначало е било неудобно, но после толкова свикнал с тях, че решил в името на Фреди да направи нещо по-екстравагантно и покрил фалшивите зъби със злато. Това е и „сувенирът“, който Малек е запазил от филма.

С награди бяха отличени още Крисчън Бейл за ролята му във филма за Дик Чейни, Майкъл Дъглас – за „Методът Комински“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.