Лили Иванова на 83: Ванга ми е казала, че ще пея, докато съм жива. За ужас на някои хора!

Лили Иванова днес има рожден ден. Примата на родната естрада става на 83. Но не спира да работи. Да следва своя музикален път и да създава нови парчета.

През годините Лили направи много хитове. Поколения българи пораснаха с любимите си песни, които се пеят и в Германия, където Лили има страхотен фенклуб. Разбира се, почитателите й са много, в различни точки на света.

„Абе, на всеки мой рожден ден ми приписват по някоя петилетка отгоре. Както е тръгнало, скоро ще премина стоте.“

„Не обичам фойерверки, но най-близките ми приятели винаги са с мен“.

По думите й, най-скъпи за нея са публиката, песните и текстовете. И че оценката на хората за творчеството й е много важна за нея.

„Ние сме едно цяло с публиката и така вървя през годините“,

каза още Лили Иванова.

„Аз съм просто един единак, който разказва за глутницата…“

„Простотията и невежеството са неизлечими.“

„Наградите и статистиките събират прах. Прахът влиза в очите на хората. А музиката не може да събере прах.“

„Който може, може. Който не – завижда.“

„Няма от какво да се страхувам. Ванга ми е казала, че ще пея, докато съм жива. За ужас на някои хора.“

„Не съм отчаяна в никакъв случай, но светът е различен и ние трябва да сме готови да посрещнем всяко предизвикателство. Тези 2 години (б.р. пандемията) ми се сториха най-големия кошмар, защото ме разделиха с моята любима публика, с моето щастие“.

„Аз съм готова винаги да посрещна и най-лошото, това съм го възпитала в себе си. И не правя трагедии, по-добре човек да е подготвен за нещо, да внимава какво ще му донесе утрешният ден, а не да си гради пясъчни кули“.

„Дисциплината за мен е закон“.

Вежди Рашидов е нарисувал специално за рождения ден на Лили красив акварел. Двамата са свързани с дългогодишно приятелство.

„Лили Иванова е ненадмината, Бог я е надарил с невероятен глас. Лили е  недостижима, цели поколения пеят песните й, тя е същинско явление в музикалния ни живот.“, казва Рашидов, цитиран от „Стандарт“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.