ЗвездиНовинки

Лили Иванова на 85: Ванга ми е казала, че ще пея, докато съм жива

Лили Иванова днес има рожден ден. Примата на родната естрада става на 85. Но не спира да работи. Да следва своя музикален път и да създава нови парчета.

Лили Иванова е родена на 24 април 1939 г. в гр. Кубрат. Тя е кръстена на починалата си по-голяма сестра Лиляна. В кръщелното свидетелство е записана като Лиляна Иванова Петрова.

Лили Иванова твърди, че поредица от малки знаци са я подтикнали към това да пожелае да се занимава сериозно с пеене. Единият е случайно дочут разговор между бъдещия ѝ съпруг и негов колега, че тя има талант и би могла да добие известност и пари от музика. Друг знак е окуражаващо предсказание на ръка от възрастна циганка. Трети знак е силното впечатление от изпълнението на песента „Камино“ от певицата Ирина Чмихова на концерт в читалището в Кубрат.

През годините Лили направи много хитове. Поколения българи пораснаха с любимите си песни, които се пеят и в Германия, където Лили има страхотен фенклуб. Разбира се, почитателите ѝ са много, в различни точки на света.

„Не обичам фойерверки, но най-близките ми приятели винаги са с мен“.

По думите ѝ, най-скъпи за нея са публиката, песните и текстовете. И че оценката на хората за творчеството ѝ е много важна за нея.

„Ние сме едно цяло с публиката и така вървя през годините“,

казва още Лили Иванова.

„Аз съм просто един единак, който разказва за глутницата…“

„Простотията и невежеството са неизлечими.“

„Наградите и статистиките събират прах. Прахът влиза в очите на хората. А музиката не може да събере прах.“

„Който може, може. Който не – завижда.“

„Няма от какво да се страхувам. Ванга ми е казала, че ще пея, докато съм жива. За ужас на някои хора.“

„Не съм отчаяна в никакъв случай, но светът е различен и ние трябва да сме готови да посрещнем всяко предизвикателство. Тези 2 години (б.р. пандемията) ми се сториха най-големия кошмар, защото ме разделиха с моята любима публика, с моето щастие“.

„Аз съм готова винаги да посрещна и най-лошото, това съм го възпитала в себе си. И не правя трагедии, по-добре човек да е подготвен за нещо, да внимава какво ще му донесе утрешният ден, а не да си гради пясъчни кули“.

„Дисциплината за мен е закон“.

Сред най-известните песни на Лили са „Не всичко е любов, приятелю“, „Детелини“, „Ветрове“, „Поетът“, „Ти дойде“, „Севдана“, „Бурната река“, „Главна роля“, „Мигът и любовта“, „Животът“, „Маската“ и „Присъда“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *