ЗвездиНовинки

Лизо с уникално изпълнение на 200-годишна флейта с история

Лизо удиви феновете си по време на концерт във Вашингтон, като свири на 200-годишна кристална флейта, притежавана от четвъртия президент на САЩ Джеймс Мадисън, съобщи Би Би Си.

Певицата, която е учила и за флейтист, получи разрешение от Библиотеката на Конгреса на САЩ да използва инструмента, който бе донесен на сцената с полицейски ескорт, пише БТА.

„Все едно свириш на чаша за вино“, каза Лизо и изсвири няколко ноти.

„Току-що… свирих на флейта, притежавана от Джеймс Мадисън от 1800 г.!“, коментира щастливата изпълнителка и върна музикалния инструмент на служител, който го прибра обратно в кутията.

Публикувайки видеоклип в собствените си канали в социалните медии, израсналата в Хюстън певица коментира: „Никой никога не е чувал как звучи… сега го чувате“.

Говорител на Библиотеката на Конгреса каза пред Би Би Си, че флейтата може да е използвана публично при редки и специални поводи в миналото, най-вероятно по времето на Джеймс Мадисън.

След историческия концерт на певицата във Вашингтон от Библиотеката на Конгреса написаха в Туитър, че музикалният инструмент е бил върнат на мястото си за съхранение безопасно.

Носителката на награда „Грами“ в момента е турне в САЩ, за да представи четвъртия си албум Special.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *