ИстинскиLOVEисторииНовинки

Лорен Васер, момичето със „златните“ крака: Бях решена, че ще живея

Лорен Васер е на 34 години. Родена е на 2 март 1988 г. в Калифорния. Модел, актриса и активист.

Ясно е, че ще стане модел още с раждането й – родена е в семейството на модели. Когато е на два месеца, се снима на корицата на „Вог“ със своята майка.

След развода на родителите й, се мести с майка си в Лос Анджелис. Активно се занимава със спорт – кара велосипед, играе баскетбол, дори печели стипендия. А театйрйт й е хоби.

Решава да тръгне по стъпките на майка си и на 20 г. вече блести на подиума. Гради успешна кариера. до момента на инцидента.

Става световноизвестна след един неприятен, животозастрашаващ инцидент.

През октомври, 2012 г., когато е на 24 г., се оказва в смъртна опасност. Като повечето момичета, които не искат да се лишат от активния живот по време на своя месечен цикъл, Лорен използва тампони. Един ден почувствала умора, сякаш се разболявала от грип. Намирала се с приятели на парти. Прибрала се рано и си легнала. Сутринта я събудила полицията, изпратена от майка й, която не успяла да се свърже дълго време с нея.

Лорен обяснила, че не се чувства добре, че може би се разболява и отново си легнала… на следващия ден полицията разбива вратата на жилището й и я намира в безсъзнание. С много слаб пулс, пише Symbol.ru.

В реанимацията лекарите не могат да разберат какво й има. Вътрешните й органи отказват. Сърцето също. но диагнозата не е ясна. И тогава един от медиците се сеща да попита дали момичето не е с тампон…

Оказва се прав в предположенията си. И състоянието на Лорен е изяснено – получила е токсичен шок.

Става въпрос за СТШ – синдром на токсичния сок, силна интоксикация, следствие от бактериална инфекция, причинена от стафилококи и стрептококи. Бактериите може да се намират в организма в малки количества, но ако се появи катализатор, започват да се размножават много бързо. И стават смъртоносни. Това се случва с 24-годишната Лорен. Симптомите са температура, слабост, ниско кръвно налягане… Според статистиката се случва на 3 от 100 хиляди жени, използващи тампони.

След като поставят диагноза, лекарите трябва да се преборят и с последствията.

Десният крак и лявото стъпало на Лорен са поразени от гангрена и трябва да бъдат оперирани. След това тя се възстановява и се връща на работа. През 2015 г. се снима за каталога на Nordstrom, дефилира и на подиума.

Но болестта напомня за себе си след една година. И се налага целият ляв крак да бъде ампутиран.

„Първоначално ми казаха, че нямам шансове да живея… после – че никога няма да ходя. Няколко месеца бях в болница. И почти година в инвалидна количка. Беше лесно да се предам, но аз бях твърдо решена да живея.“, разказва Лорен.

И тя продължава. Да бъде и модел, и актриса. И активист.

През 2015 г. подава на съд компанията Kimberly-Clark, произвела тампоните. занимава се активно с обществена дейност. Появява се на корицата на Ellе.

Днес тя дефилира всеки сезон за различни марки – Louis Vuitton, Gabriela Hearst. Наричат я „момичето със златните крака“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *