Лятото наближава! Погрижете за кожата на краката

Предстоят ни по-дълги и топли дни, които очакваме с нетърпение, но и с леко притеснение дали кожата ни е готова за по-отворените дрехи и обувки.

Дори и да сме положили достатъчно грижи през зимата, обикновено не сме доволни от това, което виждаме и усещаме, когато навием дългите ръкави: груби лакти, а по краката – много суха кожа и загрубели пети. Решението както за това нежелано състояние, така и за други хронични кожни състояния като например – кератозис пиларис, идва от лабораторията на CeraVe.

Гамата SA Smoothing за суха и груба кожа, гарантира, че е възможно да започнете да виждате по-гладка кожа само след три дни.

Точно толкова време отне на цели 94% от потребителите, за да почувстват, че кожата им е по-гладка, по-мека и по-добре хидратирана. Чувството за подобрена бариерна функция е измерено само след един час.

Гамата CeraVe SA за гладка кожа съдържа два продукта, които са показали отлични резултати при дерматологични тестове, и работят в три насоки: ексфолиране, хидратиране и възстановяване.

 

SA изглаждащ измиващ гел за груба и суха кожа, без парфюм, може да се използва ежедневно, защото не нарушава бариерната функция. Гелът образува пяна, която нежно премахва мъртвите клетки на кожата, без неприятното усещане за опъване след изплакване.

SA изглаждащ крем за суха и груба кожа с неравна повърхност, също без парфюм, има богата, но немазна формула, която ексфолира, повишава хидратацията и същевременно помага за възстановяване на защитната кожна бариера.

Удебелената и груба кожа е известна в дерматологията като хиперкератоза.

Причинява се от повишеното натрупване на кератин, което прави кожата суха и много груба. Понякога по този начин тялото ни се защитава от външни влияния, например през лятото кожата на краката ни се уплътнява като реакция на ходенето боси. Е

Една от най-честите хронични форми на хиперкератоза е кератозис пиларис („гъша кожа“), която засяга около 40% от хората по света. Проявява се под формата на малки, червеникави неравности, най-често разположени в горната част на ръцете, по бедрата и гърба. Тя се причинява от натрупването на кератин в космения фоликул.

Това състояние на кожата не се счита за опасно, но кожата е груба на допир и не изглежда приятно. Хората, които се сблъскват с този проблем, често страдат от него, но понякога самите те допълнително влошават състоянието чрез неадекватна грижа с твърде агресивни продукти. Ежедневното къпане със сапуни или гелове, които нямат подходящо ниво на pH, води до загуба на мастни компоненти на защитния слой. Клинично е доказано, че хората с кератозис пиларис имат намалена бариерна функция на кожата.

За да се намали удебеляването на кожата, причинено от натрупването на кератин, е необходимо да се използват както продукти с активни съставки за хидратация и успокояване, така и такива, които разграждат кератина.

На това се основава науката, която е в основата на гамата CeraVe SA.

Благодарение на формулата със салицилова и липохидроксилова киселина, CeraVe SA изглаждащ измиващ гел и SA изглаждащ крем насърчават постепенното ексфолиране на мъртвите клетки.

Няколко съставки са отговорни за усещане за добре хидратирана кожа през целия ден.

Уреята (10%) привлича влагата и омекотява кератина, за да улесни отстраняването на мъртвите клетки.

Хиалуроновата киселина също е мощен овлажнител, докато патентованата технология MVE осигурява постепенно освобождаване на активните съставки за дълъг период от време, осигурявайки целодневна хидратация.

И накрая, трите основни серамида, които са основен компонент във всички продукти на CeraVe, помагат за възстановяване на бариерната функция.

Те са емблематични за CeraVe, защото съставляват до 50% от липидната мембрана на кожата ни и са отговорни за нейната хидратация и устойчивост на външни влияния.

Сега портфолиото на CeraVe е по-богато с още два продукта за мека и гладка кожа, които идват в точния момент, за да можем да посрещнем пролетта и лятото с повече увереност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *