Новинки

Любов по време на ковид: Вижте къде съпругата на Боян Петров откри сродната си душа

Съпругата на алпиниста Боян Петров, който загина, изкачвайки връх Шишапангма, се е влюбила, докато доброволства в болница.

Преди близо три години Радослава Ненова загуби половинката си. Миналата година решила да стане доброволец в ковид отделението на Александровска болница. И точно там, най-неочаквано, срещнала любовта, твърдят близки до Ради.

Казват, че той е лекар, хирург. А 38-гoдишнaтa Рaдocлaвa буквално се раздавала на пациентите, вдъхновена от емоциите. Тя често давала и нощни дежурства. „Аз просто си говоря с пациентите, за да си мислят за нещо друго“, споделя тя.

Миналата година Ненова разказа в интервю за Би Ти Ви, че се е записала да учи онлайн за медицинска сестра.

Радослава също е запален планинар и любител на красивата природа. В профила си в Инстаграм тя често качва снимки от планинските си преходи или йога пози, направени на върха. Качва се в планината заедно със сина си Явор, когато не е в болницата.

Радослава е от Русе. Запознава се с Боян Петров на едни скали съвсем случайно. Следват 14 невероятни години, изпълнени с емоции, изпитания и обиколки по върховете на света заедно с него. През 2018 г. той изчезва някъде в тибетските снегове под връх Шишапангма. Тя преживява случилото се тежко, предвид факта, че и медиите постоянно бъркат в раната. Но се справя страхотно. И създава едно от най-масовите състезания по планинско бягане в България. Произвежда няколко продукта, които вече се продават успешно. Вярва, че най-хубавото тепърва предстои.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *