Люси Дяковска е солист на Празничния концерт на Софийската филхармония

Люси Дяковска е солист на Празничния концерт на Софийската филхармония. Той ще се случи точно на 27 декември.

Специален гост на концерта ще бъде любимият на всички актьор Владо Пенев – в ролята на разказвача.

Емблематични песни за Коледа и Нова година от всички краища на света, музикални шедьоври от Италия, Франция, Англия, Америка, България, Русия, истории за любов и надежда подгряват празничното настроение и разказват приказка, в която всеки иска да е главен герой.

Диригент на концерта е маестро Найден Тодоров.

 Люси Дяковска ще пее за първи път със Софийската филхармония. „Това ще бъде един от най-важните ми проекти, ако не и най-важният. Концертът с най-добрия оркестър на България провокира и мен, и публиката, която ще усети съвсем различна емоционалност“.

Поп иконата има обяснение за тази емоционалност. В концерта ще прозвучи песен, чийто оригинал е написан от дядо ѝ, композиторът Иван Вълев, за женски хор. Сред песните, които Люси подготвя са и емблематичните „Тиха нощ, свята нощ“, „Feliz navidad“ и разбира се „Аве Мария“, чието демо певицата записа под акомпаниментa на своята майка. Аранжиментите са поверени на Румен Бояджиев-син, Гого Милтядов и Константин Добройков.

Заради големия интерес към концерта Софийската филхармония пуска и втора дата – 28 декември. Тогава пред първия оркестър ще застане един от най-младите диригенти у нас Димитър Косев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.