Мач на звездите ще се играе в Панагюрище

Мач на звездите и Международен детски футболен турнир на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков ще се състои в Панагюрище. На 4 и 5 декември детските футболни школи на ФК „Милан“ и ФК „Ювентус“ ще играят с родни детски футболни отбори.

В мача на звездите участие ще вземат италианските футболни легенди Салваторе Скилачи, Франко Барези, Стефано Еранио, Анжело Коломбо, Маурицио Ганц, Диего Фикара. От българска страна ще се включат Наско Сираков, Даниел Боримов, БончоГенчев, Емо Костадинов, Мъри Стоилов, Цанко Цветанов, Георги Петков.

В първия ден ще се играят мачовете в групите в две полувремена по 20 минути. Входът е безплатен. През втория ден ще се играят полуфиналите и финалите, както и Мачът на звездите – тогава билетите ще бъдат на цена от 5 лева и семеен – двама възрастни и две деца – 10 лева.

Идеята турнирът да се превърне в традиционен и да привлича повече деца в професионалния и масовия спорт. И да се покаже, че и в малка община, каквато е Панагюрище, могат да се случват проекти на световно ниво.

Турнирът ще покаже на гостите възможностите, с които разполага спортна зала Арена Асарел, стадионът в Панагюрище, плувният комплекс в хотел Каменград и парк-хотел Асарел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.