Магазин използва творба на Банкси неправомерно. Той: Хора направете същото с техните дрехи

Банкси призова хората да посетят магазина на модната марка Guess в Лондон и „безплатно да си вземат“ дрехи от новата им колекция. Причината за странния апел е, че Guess са използвали негово произведение на изкуството „без да питат“.

Артистът сподели снимка на витрината на магазин „Guess“, който се намира на главната търговска улица в Лондон – Regent. И обвини американската модна марка в кражба. А след това насърчи хората да отидат и да се поглезят безплатно с дрехи от новата колекция, вдъхновена от творчеството му.

„Внимание, хора. Моля, отидете в магазина на Guess на Regent Street. Те използваха мое произведение без да ме питат, така че колко лошо може да е, ако направите същото с техните дрехи?“, написа художникът в профила си в Инстаграм.

Зад манекените на витрината е изложена картина, която представлява графитът на Банкси „Flower Thrower“.

След апела на Банкси картината на витрината на магазина беше покрита с хартия, а пред магазина има засилена охрана.

Забавното е, че в уебсайта на Guess се посочва, че новата колекция от дрехи е създадена в партньорство с Brandelaisd. Компания, която защитава авторските права върху графити от цял ​​свят.

Преди да бъде представена колекцията, творческият директор Пол Марсиано заяви, че „графитите на Банкси имат невероятно въздействие върху хората от цял свят.“

„Тази колекция, създадена в сътрудничество с Brandelaisd, е начин модната индустрия да покаже своята благодарност“, казва Марчиано.

Снимки: Инстаграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *