Звезди

Майкъл Дъглас: Съпругът на Катрин Зита-Джоунс

Майкъл Дъглас и Катрин Зита-Джоунс отпразнуваха 23 години брак. И трябва да кажа, че им се възхищавам, защото за Холивуд това си е сериозна връзка.

Потомък е на един от най-известните американски филмови актьори. В началото на кариерата му обаче това е по-скоро затруднение.

Любов, която продължава

Бащата на Майкъл – Кърк Дъглас, през 50-те и 60-те г. на миналия век е общонародна американска звезда. Мускулест герой с черти, като че изсечени от камък.

“Да си син на филмова икона е страшно трудно. Постоянно виждах баща си като гладиатор, прикован към кръста”, спомня си Майкъл за ролята на баща си в “Спартак”.

Още като дете Майкъл решава, че ще последва баща си в актьорството. Кърк обаче винаги бил твърдо против, твърдял, че няколкото дни слава не могат да компенсират неуспехите. Но Майкъл бил твърдоглав и настоявал на своето. Рискувал и с това, че всички в бранша завинаги ще го наричат “следващият Кърк Дъглас”.

Още в началото на кариерата си избрал друг път. Защото още преди да стане наистина известен актьор, вече бил успешен продуцент.

Оскар от кукувиче гнездо

След малките роли и работата като асистент-режисьор Майкъл получава предложение да изиграе ролята на полицай в сериала “Улиците на Сан Франциско”. С тази си роля най-накрая успява да се наложи, но след четири години приключва със сериала и в ролята на продуцент се заема с филм, който накрая получава пет Оскара. Въпреки че в това отново, макар и в малка степен, има пръст бащата на Майкъл.

Кърк Дъглас играел в театралната интерпретация на “Полет над кукувиче гнездо” и от години си мислел, че от това би се получило добър филм. Когато филмът започва да се снима, Кърк е прекалено стар за ролята на Макмърфи, така че го замества изключителният Джак Никълсън.

Годината е 1975-та, а филмът има огромен успех. Майкъл Дъглас получава „Оскар“ като продуцент. За „Оскар“ за актьорско майсторство обаче трябва да почака още дълго. Накрая получава златната статуетка за ролята на безскрупулния бизнесмен Гордън Грек, чийто образ пресъздава във филма “Уолстрийт”.


Вечният женкар?
Когато след 22-годишна връзка се развеждаше с жена си Диандра (от която има вече пораснал син Камерън, между другото също актьор), съпругата му се оплакваше най-вече от това, че Майкъл постоянно отсъствал и че е болезнено обсебен от жените. Дъглас вероятно никога не е бил светец, но при развода се показа като кавалер. Диандра получи 40 млн. долара, т.е. приблизително една трета от имуществото на Майкъл. А какви са били греховете на Дъглас? В действителност за него често се говори като за еротоман. Казват, че дори сам си го е признал публично. Вероятно обаче трудно ще узнаем истината. Самият актьор казва така: “Някога през 90-те г. доброволно се подложих на лечение заради това, че пиех много. И някакъв пропаднал редактор на вестник си е казал: “Поредната скучна история за това как известен актьор трябва да се лекува от алкохолизъм. Ами ако напиша, че е зависим от секса?” Така и станало.”

Мъж срещу жените
Два от известните филми на Дъглас са щедро подправени с еротика и насилие. Във “Фатално привличане’” любовницата му за една нощ се превръща в нощен кошмар, който ще започне да преследва не само Дан Калахар (героя на Майкъл Дъглас), но и семейството му. В “Първичен инстинкт” пък Дъглас се преобразява в детектив, разследващ убийството на мъж, който по всяка вероятност е убит от собствената си съпруга. Ролята на вероятната убийца се изпълнява блестящо от Шарън Стоун. Дори и детективът не успява да устои на съблазънта й. В тази лента имаше толкова смели еротични сцени, че когато предлагат на Дъглас да снима продължение на филма, актьорът отказва с аргумента, че се чувства твърде стар за ролята и вече не иска да показва задника си никъде.

Двайсет и пет години очакване
Точно толкова е трябвало да почака Майкъл Дъглас, докато се роди сегашната му съпруга. Двайсет и пет години го делят от уелската актриса Катрин Зита-Джоунс. Срещат се във Франция, където тогава Катрин популяризира новия си филм “Маската на Зоро”.

Било любов от пръв поглед, която все още продължава.

“Щом се запознах с Катрин, си казах, че искам да имам деца от нея. Когато разбрах, че сме родени на една и съща дата и че тя също обича голфа, си помислих, че всичките ми мечти са се сбъднали. Толкова съм омагьосан от интелигентността й, от чувството за хумор и от професионализма й! От момента, в който създадохме семейство, станах нов човек”, възхвалява младата си жена Майкъл.

Целувки с Брад Пит

Съпрузите не си пестят и дребните кавги. Веднъж Катрин нахокала съпруга си по телефона, защото в интервю по телевизията казал, че една от колежките му – актрисата Ева Лонгория, има хубав задник.

Казват, че Катрин изкрещяла в слушалката всички просташки думи, които знае.

Майкъл се заклел, че никога не я е мамил. Но Катрин му го върнала тъпкано.

При снимките на втората част на “Бандата на Оушън” всеки ден се обаждала на съпруга си и когато той я питал какво е правила през деня, отговаряла: “Днес с Брад Пит снимахме как се целуваме на моста. Утре? Мисля, че с Брад трябва да се прегръщаме и целуваме в кола или на някое друго място. Това е ужасна работа, но някой трябва да я свърши!”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *