Звезди

Майкъл Джексън: Трябва да излекуваме нашия увреден свят

Майкъл Джексън е една от най-значимите фигури в световната музикална индустрия.

Неповторим глас, движения на сцената и каризма.

Роден на 29 август 1958 година в град Гари, щата Индиана, Майкъл Джексън проявява изключителни музикални заложби още от ранна възраст.

Става известен още като дете, когато през 1969 година се присъединява към групата на семейството си „Jackson 5“. Той бързо привлича вниманието на публиката със своя невероятен глас и уникален стил на изпълнение.

Групата постига успех с хитове като „I Want You Back“, „ABC“ и „I’ll Be There“.

През 80-е години Майкъл Джексън започва соловата си кариера и се превръща в истинска музикална икона.

Неговите албуми Off the Wall (1979), Thriller (1982) и Bad (1987) се превръщат в най-продаваните албуми на всички времена. С хитове като Billie Jean, Beat It, Thriller и Smooth Criminal, той променя лицето на поп музиката и създава нови стандарти в индустрията.

Майкъл Джексън е не само талантлив музикант, но и изключителен изпълнител.

Неговитеуникални музикални спектакли са вълшебни, впечатляващи.

През 90-е и след това Майкъл издава успешни албуми като Dangerous (1991), HIStory (1995) и Invincible (2001), които продължават да разват феновете.

Активно се включва в борбата срещу детската бедност и подкрепя различни организации за защита на децата. Създава фондацията „Heal the World“, която помага на нуждаещите се по целия свят.

За съжаление през последните години животът му е разтърсван от скандали, финансови проблеми и съдебни процеси.

Издъхва в леглото си, в наета от него къща в Лос Анджелис, на 50-годишна възраст, заради случайна свръхдоза с лекарства.

Въпреки трагичната му смърт през 2009 г., Майкъл оставя уникално наследство и продължава да вдъхновява много поколения с музиката и стила си.

За милиони хора по света Майкъл Джексън е истинско музикално вдъхновение и днес.

“Всички сме продукти на нашето детство.”

“Ако влезеш в този свят със съзнанието, че си обичан, и го напуснеш със съзнанието за същото, тогава всичко, което се случва в промеждутъка, може да бъде преодоляно.”

“Трябва да излекуваме нашия увреден свят. Хаосът, отчаянието и безсмисленото разрушение, които виждаме днес, са резултат от отчуждението на хората един от друг и от средата им.”

“Смисълът на живота се съдържа във всеки един житейски израз. Той е представен в безкрайността от форми и явления, които съществуват в цялото сътворение.”

“Да правиш нещата толкова добре, колкото последния път, не е достатъчно.”

“Лъжите пробягват спринтове, но истините преминават маратони.”

“Често хората просто не виждат това, което виждам аз. Имат прекалено много съмнения. Не можеш да дадеш всичко от себе си, когато се съмняваш в себе си. Ако не вярваш в себе си, кой би ти повярвал?”

“Човешкото знание се състои не само от библиотеки с хартия и мастило – то включва също и томовете знание, написани в човешкото сърце, изваяни в човешката душа и гравирани в човешката психика.”

“Да подариш на някого парченце от сърцето си е подарък, по-ценен от цялото богатство на света.”

“Най-доброто образование в света е да наблюдаваш майсторите докато работят.”

“Една звезда никога не може да умре. Тя просто се превръща в усмивка и се стопява обратно в космическата музика, танцът на живота.”

“Моля ви, преследвайте мечтите си. Каквито и да са идеалите ви, вие можете да станете такива, каквито искате да бъдете.”

“Този свят, в който живеем, е танцът на Създателя. Танцьорите идват и си отиват в един миг, но танцът продължава да живее.”

“Не можете да ме нараните. Аз намерих мир вътре в себе си.”

„Ако искате да направите света по-добро място, погледнете в себе си и направете промяна.“

“Хората ме питат как правя музика. Казвам им, че просто стъпвам в нея. То е като да стъпиш в реката и да се понесеш по течението. Всеки момент в реката има своята песен.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *