Мако, японската принцеса, която се отказа от титла и наследство, и се пресели да живее в Америка със своята голяма любов, е започнала работа.

30-годишната Мако Комуро, извървя дълъг път, за да се радва на своето лично щастие. Принцесата, която се влюби в простосмъртен, трябваше да изчака дълги години, за да може да се омъжи.

Сватбата стана факт през 2021 г., въпреки че двойката е заедно от 2013 г. Освен това Мако се отказа от наследство в размер на 1,3 милиона долара.

След сватбата Мако и съпругът й – Кей Комуро, се преместиха да живеят в Ню Йорк. Кей е получил работа като помощник-юрист във фирма в Ню Йорк.

Japan Times съобщава, че Мако също е започнала работа – като доброволец в музея „Метрополитен“. Принцесата не получава заплащане. Тя помага на кураторите в отдела с колекции с азиатско изкуство.

Семейството живее в Манхатън, а квартирата им се намирала на 10 минутки пеша от музея.

Мисис Комуро взема участие и в организирането на изложби с картини, вдъхновени от живота на монах от XIII в., който пътешествал из Япония и споделял идеите на будизма. Мако има диплома по изкуство и културно изкуство. Принцесата вече има опит като музеен работник в Япония.

Бивш куратор на „Метрополитен“ коментира за People, че Мако е високо квалифицирана и вероятно ще работи с колекционерски предмети. Тя ще прекарва много време в библиотеката.