Книги

Макове през октомври от Лаура Риньон Сирера

Една история за семейството, за книгите и за най-важните моменти от живота ни!

Ако обичате да четете, „Макове през октомври“ ще ви развълнува и ще ви предизвика да се вгледате в собствения си живот през призмата на книгите. Ако четете по-рядко, може би точно това ще е заглавието, което завинаги ще носите в сърцето си оттук нататък. На е пазара от ИК „Хермес“.

Каролина е собственичка на живописна кафе-книжарница в центъра на Мадрид. Тя води спокоен живот, изпълнен с много книги и семеен уют.

При инцидент обаче губи баща си. Налага се и майка й да постъпи в клиника, защото отказва да общува с околните. След месеци без подобрение Каролина измисля терапия, с която ще се опита да събуди майка си от кататонията. През целия си живот родителите й са били отдадени на литературата и са възпитали децата си на същата обич към книгите. Затова и Каролина се надява, че като й чете, майка й ще се върне в действителността. Но не кои да е книги, а тези, които са променили Каролина. Така чрез историите тя разказва на майка си за себе си, за повратните моменти в живота си, за премълчаното през годините.

Оказва се, че терапията повлиява не само на майка й, а и на самата нея, като й помага да се помири с призраците от миналото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *