ЖениТЕНовинки

Малала Юсафзай за „Вог“: Знам силата, която младото момиче носи в сърцето си!

Пакистанската активистка Малала Юсафзай, най-младият носител на Нобеловата награда за мир, е на корицата на „Вог“.

В интервюто за списанието Малала разказва за момента, в който талибан стреля по нея, заради факта, че се обявява в подкрепа на правото на образование на жените, за живота и обучението си в Оксфорд, за договора си с AppleTV и бъдещето си на телевизионен продуцент.

„Знам силата, която младото момиче носи в сърцето си“, казва Малала.

На корицата Малала е в тоалет на Стела Маккартни.

За нея Мишел Обама казва, че е „наистина необикновено“ момиче, а главният изпълнителен директор на Apple – Том Кук, споделя: „Не мисля, че има някой като нея.“

В профила си в Инстаграм Малала сподели, че се чувства невероятно развълнувана и поласкана, че е на корицата на „Вог“.

„Всяко момиче, което види списанието, ще знае, че може да промени света.“

Малала се превърна в световна сензация, когато на 15-годишна възраст беше застреляна в главата от талибаните. Транспортирана е с хеликоптер до болница „Кралица Елизабет“ в Бирмингам, Великобритания. Именно там по-късно момичето основа своята организация с нестопанска цел The Malala Fund.

Миналата година Юсуфзай завршила „Оксфорд“ със специалност политика, философия и икономика. А съвсем наскоро стартира собствена продуцентска компания Extracurricular.

И вече има подписан договор с AppleTV – за продуциране на документални филми, посветени на правата на жените, включително правото им на образование, комедии и анимационни филми, както и детски филми.

„Най-накрая имах време за себе си. Бях развълнуван буквално от всичко – от хапването в „Макдоналдс“ до играта на покер с приятели. Наслаждавах се на всеки момент, защото преди това не бях преживявала много от тези неща“,

разказва Малала за живота си в университета.

„Обиколих света, издадох книга, направиха документален филм, случиха се много неща.“ казва още Юсуфзай.

 

Родителите ѝ са имали уговорен брак. „Не разбирам защо хората трябва да се женят. Ако искате да прекарате живота си в партньорство с някого, защо трябва да подписвате документ?“, пита Малала.

„До втората година на колежа си мислех, че никога няма да се оженя и да имам деца – просто ще работя, ще живея със семейството си и ще бъда щастлива. Не знаех, че човек се променя. Ние непрекъснато се променяме и растем“.

Сега, когато е 23 години, бъдещето е в нейните ръце.

„Трябва да намериш собственото бъдеще и щастие“, казва най-младият Нобелов лауреат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *