БГ ЛичностиНовинки

Марин Марковски: Има Господ, който отдава дължимото на всеки още на този свят!

Марин Марковски, едно от най-популярните имена в адвокатските среди у нас, е напуснал този свят.

Марковски е наследствен юрист. През 1974 г. завършва Юридическия факултет на Софийския университет „Свети Климент Охридски“ и около година работи като съдия в Елин Пелин. От 1975 г. е адвокат. Баща му е адвокат, синът му също.

Остава в историята с дела като това за убийството на Андрей Луканов и на сестрите Белнейски. Защитавал е Бойко Борисов, Лили Иванова и още много известни, както и много опасни лица.

И тук си припомняме някои от неговите мисли, споделени в различни интервюта…

“Трябва да ви споделя, че сблъсък ми с различните човешки съдби ме е накарал да разбера, че има Господ, който отдава дължимото на всеки още на този свят”.

“Чувствам се великолепно, когато застана в залата и се изправя против прокуратурата и полицията, вестниците и радиото, общественото мнение, че дори и против съда. А съм сам, единствено със своя клиент. В такива моменти усещам призванието си – да се боря за справедливостта”.

“Суетата и блясъкът на вещите поначално издават комплекси… Аз съм благодарен на Господ и на съдбата, че ми е дала тази професия, която ме научи да знам кое в живота е важно и кое не е. Парите и колите не са важни. Имотите – също.”

“България от страна на розите, стана страна на вампирите”.

„Един крадец с бяла якичка, който е много възпитан, знае три езика, храни се с нож и вилица и ходи на опера, не е по-малко опасен, от манго, който е откраднал 4 кокошки. Единият е крадец и другият е крадец, но единият ще открадне 4 млн., ако е влязъл в схема на властимащите.“

“Трябва да се възстанови и справедливостта, тъй като както Кант казва: Не си струва да се живее, ако няма справедливост“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *