ЗвездиНовинки

Мария Илиева с дарение в Международния ден на акушерката

Мария Илиева дари модерно реанимационно легло от висок клас на Първа специализирана АГ болница „Света София“.  То ще подобри комфорта на родилките по време на престоя им след раждане.
Благородната постъпка зарадва както персонала, така и пациентите на лечебното заведение. Дарението беше прието от д-р Гергана Коларова, изпълнителен директор и д-р Мажена Риш-Панова, началник на отделението по патология на бременността.

Мария Илиева направи дарението днес, в Международния ден на акушерката. Именно д-р Панова е до популярната певица през бременността и раждането на първородния й син.

Световната здравна организация определи 2020-а за Световна година на медицинската сестра и акушерката. На 5 май всяка година обаче отбелязваме международен ден на акушерката в над 50 страни по света. Денят се чества като празник на родилната помощ от 1991 г., тъй като акушерката е жена, квалифицирана в оказването на помощ на раждащите жени. Акушерка е сравнително ново понятие, от времето, когато раждането на децата постепенно се пренася от дома на родилката в болницата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *