ЛюбопитноНовинки

Мъж ходи на интервюта за работа за… забавление? Вижте какво е открил!

Мъж ходи на интервюта за работа за забавление… Това споделия самият той в Reddit. Рог е от Великобритания и признава пред останалите в мрежата, че няма намерение да започва работа, но обича да ходи по интервюта. 

„Май имам нови хоби. През последните четири месеца подавах документи за реални длъжности и създавах впечатление, че съм идеалният кандидат, но всъщност не е така.“, пише Рог.

„Защо го правя? Харесва ми да избирам костюм за интервюто, като за истински празник. Прекарвам деня си интересно и посещавам нови места. Преди интервюто ходя на фризьор, закусвам, пия кафе, чувствам се прекрасно и изглеждам прекрасно.“

По думите му, по време на самото интервю той е абсолютно спокоен ще го наемат или не. държи се активно, поема инициатива – прави много добро впечатление.

Рог споделя още, че работодателите реагират различно – някои нямат против, че се е отказал, други започват да го убеждават, че трябва да започне работа при тях.

„Когато се стигне до коментар на заплащането, аз като гръм от ясно небе заявявам, че заплатата е далеч от моите стандарти. Благодаря за отделеното време и си тръгвам“.

Споделя, че след това някои компании му звънят и го канят да обсъдят заплащането.

„Аз не се притеснявам за последствията, не ми е нужна работа сега, аз съм студент, уча задочно и смятам да започна да работя, когато завърша“.

Рог споделя пред Bored Panda как му е дошла идеята за това „ново хоби“.

„Преди търсех работа, но не можех да намеря нищо. това беше един от най-унизителните ми опити. И след това започнах да проучвам как точно се случва процесът по наемане на хора“.

По думите му, основният проблем с това, че не са го наемали, бил, че в автобиографията му пишело, че един месец е стоял без работа.

„Всичко е автоматизирано. Те използват система за отсяване на кандидатите, която обработва вашето резюме. И ако не съответсвате на определи критерии, отпадате. И тъй като аз имах един месец прекъсване, системата автоматично ме отсяваше при кандидатите с „отказ“. И когато промених това, започнаха да ме канят на интервюта. Така започна и моето интересно пътешествие в тази забавна сфера.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *