КрасотаНовинки

Мечтаете за красива кожа? Забравете за този продукт

Захарта, която често наричаме бялата смърт, се отразява наистина зле на здравето ни – както вътрешно, така и външно.

Любовта към сладкото е като всяка друга зависимост. Наистина. Според много специалисти днес, пристрастеността ни към сладките десертчета и шоколада е равна на пристрастеност към забранените вещества.

Какво се случва, ако се откажете от захарта и от сладкото въобще?

Първоначално ще сте в нещо като абстиненция, после организмът ви ще започне да свиква, а след това ще забрави за пристрастеността си. И след около месец, ако вкусите парче торта, ще се запитате как е възможно това да ви е харесвало, казва тв водещата Елена Летучая.

Ако не искате да имате торбички под очите, ако не искате да сте подпухнали, ако ви притесняват бръчките, трябва да избягвате алкохола, солта и захарта.

Откажете ли се от захарта, кожата ви ще стане по-стегната и млада. Видимо.

И не, не си казвайте, че едно малко парченце няма да ви навреди. Ако си позволите едно малко парченце, ще си позволите и второ. А след това съвсем скоро ще започнете да хапвате парче торта на закуска. „Не“, означава „не“, казват специалистите.

Но пък можем спокойно да си позволим плод или един-два „здравословни“ бонбона, направени от ядки, фурми и кленов сироп… Нали?

Знаете ли, че…

Високата консумация на добавена захар е свързана с висок риск за здравето по 45 начина. Американски и китайски изследователи са извели 45 отрицателни ефекта върху здравето от прекомерното подслаждане, в това число диабет, подагра, затлъстяване, високо кръвно, инфаркт, инсулт, рак, астма, кариес, депресия и по-кратка продължителност на живота.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *