КрасотаНовинки

Мечтаете за перфектно тяло? Отговорът е дренаж, нощна козметика и спорт

Славянка Стойкова e предприемач, консултант на луксозни бюти салони и СПА центрове. Опитът ѝ с грижата за здравословна красота показва, че постоянството и програмата, избрана съобразно индивидуалните нужди, са сред най-печелившите формули за здрав и свеж външен вид. 

Ето нейните съвети за това как да се погрижите за тялото си в периода между два сезона…

Какви стъпки трябва да предприемем, за да се радваме на хубава кожа и стегнато тяло?

– Задължително трябва повече движение или спорт. Хубаво е да правим поне 10 000 крачки на ден. Освен това, ако правим терапии в салон, резултатите ще са много по-добри при предварителна грижа – спорт и движение.

Сухото четкане на кожата е една чудесна домашна терапия, която можете да направите у дома сами. За да имате хубава, гладка и стегната кожа. Изберете четка за тяло с естествен косъм. Така ще подобрите кръвообращението, ще ексфолирате кожата и ще стимулирате възстановяващите процеси. Хубаво е да се масажира отдолу нагоре. Добре е да го правите всеки ден, поне по 5 минути. След четкането, нанасяйте моделиращ гел или продукт за стягане и дрениране.

Кои продукти за тяло бихте препоръчали – за да се радваме на добър резултат?

– Бих препоръчала нощното масло за отслабване. Можете да изберете продукти, които въздействат върху метаболитните процеси през нощта и предотвратяват натрупването на мазнини, което се случва точно когато спим.

Нощната козметиката има най-голям ефект, защото въздейства с по-голяма интензивност върху процесите, които протичат в организма ни, когато сме в покой.

А що се отнася до салонните процедури – кои са добри в този сезон?

– Добре е домашните ритуали да бъдат съчетани с антицелулитни масажи в салон – около 10 процедури. Професионалният масаж също е добър – стимулира дренирането на тялото. разгражда мастните депа и помага на тялото да се освободи от тях. По този начин оформяте контура, а сантиметрите намаляват.


Каква е ползата от СПА ритуалите? Само грижа за тялото ли са?

– О, не. СПА преживяването ни зарежда с положителна енергия, с положителни емоции. Ако имате възможност, посещавайте СПА салон поне два пъти месечно. Разбира се, много е важно хората, които работят в тези центрове да могат да предразположат клиента, да му предложат едно цялостно преживяване. В някои луксозни салони посрещането на клиента и въвеждането му, адаптирането му в обстановката, е закон.

Част от този “ритуал за добре дошъл” е така нареченият масаж “мечешка стъпка”. Клиентът се посреща, сяда и терапевтът започва да мачка раменете му с бавни и нежни движения. Това намалява напрежението, помага на посетителя да забрави за проблемите, които може би е имал преди да прекрачи прага на центъра, и да се потопи в приятната атмосфера с подходяща музика.

Често при посрещането, преди самата терапия за тяло, се предлага и вана за крака с аромати.

Съвет на редактора: Задължително изпийте чаша ароматен чай, докато се глезите в салона. А, да. И да знаете – СПА процедурите реално не са глезотия. Те трябва да бъдат част от грижата ни за нашето здраве. Защото помагат не само на тялото, но и на душата – да се отпусне, да релаксира, да оздравява след преживяния ежедневен стрес. И както събираме пари за нова тенджера, прахосмукачка робот или бог знае още каква домакинска работа, така трябва да се научим да заделяме по мъничко за нашите собствени удоволствия и укрепващи физическото и психическото ни здраве процедури. Ако на ден отделяте по 50 ст. или левче, в края на месеца ще имате една добра вноска за масаж. Нали? Баща ми често казваше, че всеки има нужда от своя фонд „И аз съм човек“. Не го забравяйте.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *