Медийните награди Balkan MEDIA Awards 2022 с благотворителна кампания

XI-ото издание на годишните награди за журналистика Balkan MEDIA Awards 2022 ще даде старт на благотворителна кампания за изграждането на храм в популярното родопско село Забърдо.

Броени дни преди празника на буквите и българската писменост, на 20 май 2022 г. от 19.00 ч. в Black & White Piano Lounge в Grand Hotel Millennium в София, агенцията за публични комуникации ВИП Комюникейшън ще награди изявени представители на родната журналистика.


Годишните медийни награди поощряват и подпомагат развитието на най-добрите практики в медиите у нас. Партньорите на ПР-агенцията ще осигурят предметни и почетни награди за призьорите – ФРЕШ ПРИНТ, Рефан, Едоардо Миролио и др.

Над 40 журналисти от национални медии и над 150 ВИП гости ще присъстват на церемонията. Наградите ще бъдат в категории общество, икономика, иновации, култура и изкуство. Ще бъдат връчени и специални награди за цялостен принос в развитието на журналистиката у нас.

Основната цел на церемонията е да подпомогне стремежите на медиите да създават позитивни новини, отразяващи развитието на всички обществени и икономически сфери в страната. Да популяризират успехите на българския бизнес, българските таланти и благотворителните инициативи.
Досегашни носители на престижния приз са журналистите  Иван Гарелов, Милен Цветков, Валя Ахчиева, Васил Иванов,  Мира Добрева, Светослава Рудолф, Георги Коритаров.

И тази година сред призьорите ще бъдат журналисти от БНТ, БТВ, Нова ТВ, България он Ер, ТВ Евронюз България, ТВ 1, 24 ТВ, а също и репортери от печатни и ел. медии.

Агенцията по традиция поема благотворителни кампании. Тази година агенцията е решила да подпомогне изграждането на храма в с. Забърдо. Проектът е изработен от екип, воден от арх. Атанас Каджебов и инж. Иван Георгиев от Смолян. Храмът ще бъде разположен в центъра на Забърдо, непосредствено срещу кметството, в стръмен терен, изискващ големи изкопни и укрепителни работи.

Набраните към момента средства са от жители на Забърдо и други дарители, физически лица. Те не са достатъчни за реализацията на проекта. Галопиращите цени на строителните материали и горива оскъпяват строежа допълнително.

Поради тези причини Църковното настоятелство се обръща с молба за финансова подкрепа, а банковата сметка е:

Църковно настоятелство с. Забърдо
BG77STSA93000022581565.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *