ЖениТЕЛичноНовинки

Меги Димчева: Любов! Това чувство е разковничето на всичко добро в човека!

Чаровната Меги Димчева е една от любимите ни тв водещи. Заедно с Нели Хаджийска Меги посреща всяка събота от 12,30 часа в студиото на „Търси се“ по Би Ти Ви някои от най-известните българи. А те къде с усмивка, къде със сълзи на очи споделят най-личните си преживявания…

Какво вълнува самата Меги, какво се е променило за нея през годините, в които е на екран и какво според нея търсят хората, вижте в следващите редове.

Здравейте, Меги, с какво усещане посрещнахте новата 2022-ра? И как се развива тя за вас?

Разбира се, очаквам една по-добра и по-хубава година. Изминалата беше доста противоречива – на приливи и отливи, както всичко в живота! Иска ми се през 2022-ра да има повече позитивни новини.

Очаквате ли да е по-различна от отишлата си 2021-ва?

– Дано! Иска ми се всички да сме здрави, защото през последните 2 години много мои приятели, близки хора минаха през трудности свързани със здравето. Иска ми се всичко вече да отиде в миналото и да продължим в една добра година.

Ще промени ли нещо Водният Тигър във вашия ежедневен ритъм?

– Никой не знае какво предстои. В професионален план ми се иска нещата да останат същите. Подписахме нов 2-годишен договор с Би Ти Ви, предаването е в по-добър слот от 12:30 ч., веднага след обедните новини. Продължава да се харесва от зрителите много.

Двете с Нели работим вече повече от 20 години с лекота и разбиране помежду ни. В това отношение се надявам нищо да не се промени! В личен план определено искам една по-здрава година!

Спомняте ли си първото си предаване?

– Ние и до днес знаем първите си предавания наизуст с Нели. Толкова огромно вълнение изпитвахме, че популярни хора, хора, на които се възхищаваме, се отварят емоционално пред нас чак „до края на душата си“. Първото ни предаване беше с Николай Георгиев, водещ тогава на играта „Руска рулетка“, но след това гости ни бяха Иван Гарелов, Марта Вачкова, Влади Въргала, Иван и Андрей! Всички те излизаха от предаването буквално като зашеметени от емоции и ни казваха, че няма такова предаване в българския ефир. Така започнахме да вярваме и в самите себе си като автори и водещи на „Търси се“!

Какво се промени през годините?

– Слава Богу много малко неща се промениха. Вълнението остава същото, както в нас, така и у гостите ни. Ние самите станахме по-уверени, по-освободени на екран. Разговорите се случват с много по-голяма лекота, ставаме все по-близки с гостите си. Няма как да не сме се променили и ние, и хората, които понякога каним за втори или за трети път в предаването. И именно заради тази промяна предаванията с тях винаги се случват по различен и много по-емоционален начин!

Кой е най-трудният ви гост досега?

– Винаги сме определяли като такъв Слави Трифонов! Но всъщност не сме имали трудни гости!

Всичките ни гости идват с желание и трепет в „Търси се“. Има хора, които обикалят медиите с една и съща „маска“ и градят фалшив „имидж“, но при нас много често всичко пада и рядко ни се случва някой да не е искрен.

А най-емоционалният?

– О, много са! Ние плачем и се смеем заедно с гостите. Не мога да посоча само няколко имена, защото при нас всеки гост е емоционален. Някои от тях идват преди предаването при нас, усмихват се и казват „Да знаете аз няма да плача при вас“. Но става точно обратното.

Много хора си мислят, че сълзите за нас са самоцел, но не е така. Самите ние много се вълнуваме, често едва сдържаме сълзите си заедно с нашите гости.

Какво, според вас, търсят хората най-често днес?

– Любов! Това чувство е разковничето на всичко добро в човека! Когато обичаш и показваш чувствата си, няма как да не развълнуваш някого, дори това да е най-близкият ти човек. Всички наши гости обичат родителите си, обичат децата си, съпрузите си, но когато те им го кажат от ефира на „Търси се“, е много различно.

Ежедневието за повечето хора не предразполага към емоции. Често не ни остава време за едно „Обичам те“ и за една прегръдка.

В кадър винаги сте усмихнати, но със сигурност всяка от вас е имала и своите тежки моменти. Кога ви беше най-трудно да запазите усмивка пред камерите?

– Всяка от нас е минала през своите трудни моменти. Борили сме се да имаме деца, износвали сме ги на екран, загубвали сме близки хора, а е трябвало да направим предаванията. Тогава е най-трудно и стискаш зъби. Слава на Бога в такива моменти Нели е до мен и аз съм до нея!

Какво търсите все още за себе си – в личен план?

– Търся себе си все още, макар, че съм се открила почти напълно. Но понякога се изненадвам от това какво мога, на какво съм способна. Търсим нови професионални предизвикателства, които да ни държат „живи“ за нашето предаване и извън него.

Каква е Меги, когато сваля тежкия телевизионен грим?

– Обичам да съм със семейството си и близките хора, затова изкарвам много време с тях. Харесва ми да съм с близки приятели, за които гримът, постът в обществото нямат значение, имам значение само аз!

Напоследък в публичното пространство все по-често попадат новини за прояви на насилие – как реагирате като жена и майка?

– Не мога да повярвам, че човешко същество може да причини подобно нещо на друго.

Средата, в която живеем, понякога може да бъде много жестока. За щастие около мен или мои приятели не се случват такива неща, за тях виждам по телевизията и буквално сърцето ми се къса.

Трябва ли да се говори повече, как да подадем ръка на жените, които живеят в стрес и страх, държавата или обществото са по-големи длъжници?

– Разбира се! Моят единствен съвет е да няма мълчание, да не пренебрегваме сигналите, знаците. Понякога се оказва, че не познават човека, с когото живеят, но все пак трябва да усещат някакви нередности в поведението. Нека не ги пренебрегват, да споделят с близки, с приятели, които да им дадат друга гледна точка, както и подкрепа да вървят в правилната посока.

Какво обичате да правите, когато не работите над предаването?

– Аз не обичам да си стоя вкъщи. Обичам да се обогатявам непрекъснато, любопитен човек съм.

Най-много обичам да пътешествам, да опознавам нови места, хора заедно с близки приятели или само тримата – с мъжа ми и сина ми. Не обичам застоя на едно място.

Любимо място?

– Испания и гръцките плажове!

Любима дума?

– Нежност, любов, мама…

Най-скъпото ви нещо е…

– Свободата и семейството!

А онова, с което бихте искала да се разделите, през 2022-ра?

– Със страховете си!

Благодарите за…

– Семейството си!

Снимки: Личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *