Мей има три деца и 13 внука. Става майка рано, а когато е на 31 г. се развежда със съпруга си, който я е подлагал на домашно насилие. След това се грижи сама за децата си. Всички те са повече от успешни, което означава, че Мей се е справила добре.

Какви са нейните правила?

Не се отнасяйте с децата като с по-малки и не им се карайте

Независимо от възрастта. Мей никога не е удряла децата си, не си е позволявала да им натрапва мнението си или пък да им се присмива.

Не травмирайте децата

Още от детските си години Мъск се е научил да се справя с трудностите, а не да се концентрира върху тях. Мей е убедена, че огромното количество любов, близкият контакт и всяка форма на подкрепа са много важни за децата. Семейството не е било богато, спали са на голи дюшеци и дълго време са яли само боб… Но са се справили прекрасно с трудностите.
Мей с Илон малко след неговото раждане, снимка: Инстаграм

Най-важното е децата да имат добри маниери

Много е важно да работиш много и да правиш добри неща. Децата трябва да се научат да бъдат мили, тактични и да се отнасят с уважение към другите.

„Научете децата си на добри маниери. Но нека те сами да решат какво искат от живота“, казва Мей Мъск.

Не проверявайте домашните им, не им казвайте какво да учат

„Научих децата си да бъдат самостоятелни, трудолюбиви и отзивчиви“.

Тя никога не е проверявала домашните им, не е участвала във вземането на решенията какво да учат в колежа или университета. Всички документи те са подготвили сами.

Научете децата си да искат това, от което имат нужда

„Ако си мълчиш, няма да получиш нищо. Но ако помолиш, или ще ти откажат, или ще ти кажат „да““, казва Мей. И учи децата и внуците си да заявяват смело желанията си.

Децата са най-важното – прекарвайте време с тях, дори, когато са вече големи

„Търпях брака си, заради децата. А след това, заради тях се разведох. Убедена е, че семейството трябва да бъде цяло, да дава усещане за сигурност.“

„Прекарвайте време заедно, но не правете нищо насила. Нека всеки има своята свобода и да се радва на вашата любов.“