ЛичноНовинки

Мерием Узерли за Hello: Моля се всички деца в света да бъдат в безопасност!

Мерием Узерли, актрисата, станала популярна с ролята на Хюрем султан в сериала „Великолепният век“, отваря нова глава в живота си. Тя се снима в артфилми, има собствен бизнес и се радва на семейството си.

След като напусна сериала, Мерием потъна в сянка. Но сега отново заявява себе си по един много ярък начин. В момента актрисата готви два нови проекта, единият за“Нетфликс“.

Неотдавна от руското издание на Hello ни представиха една любопитна среща с Узерли, която ние предаваме тук…

Кой е градът, който можете да определите за свой дом?

– Аз съм гражданин на света. Но сега живея между Турция и Германия – известно време съм в Берлин, известно време в Истанбул. Веднъж-два пъти годишно пътувам и до Москва.

В какво семейство сте израсли?

– Родих се и израснах в Германия. Мама е германка, баща ми е от Турция. Когато преди години си направих генетичен тест, се оказа, че в кръвта ми има още хърватски, албански и други корени… Както казваше един приятел от детството – Мартин, в края на краищата всички хора са братя и сестри.

Имам двама братя и сестра. Тя е най-добрият ми приятел. Обожавам я. Най-чистият и добър чонек, когото познавам.

Ролята на Хюрем султан ви направи известна. Можете ли да кажете, че ви промени като актриса?

– Голямо щастие е да играеш тази героиня. Могъща, силна, страстна… Но имаше и възходи, и падения… Трябва да отдаваш на ролята си цялата си енергия, иначе тя няма да бъде успешна. Беше невероятна промяна за мен, невероятно предизвикателство. 7 години, три сезона. Благодарна съм за времето, в което бях част от продукцията, израстнах като актриса.

Повлия ли пандемията на работата?

– Трябваше да летя за Лос Анджелис и Ню Йорк, за да се снимам в проект. Първо го отложиха, после отказах ролята… После разбрах, че за всичко си има причина.

Неотдавна се натъкнах на едно изказване на тв водещ, който каза: „Ако Бог ви отделя от хората и затваря пред вас врата, той го прави, защото вижда нещо, което вие не виждате, слуша това, което вие не чувате, знае това, което вие не знаете“. Много мъдри и красиви думи.

Във време на локдаун станахте мама за втори път…

– Цялата 2020 г. бях у дома. Бях бременна, имаше няколко локдауна… През 2021 г. родих Лили и се позволих да си почина четири месеца. После започнах да се връщам към работата.

Лара, голямата ми дъщеря, сега е на 8 г., обожава динозаври и супергерои. Обича да ходи на училище, има слабост към кучетата и вкусната храна. Малката – Лили, се учи да ходи, говори, изследва света. Дъвче всичко, което й попадне.

Никога не говорите за партньора си… Трудно ли се съхранява личното пространство, когато сте известна?

– С времето все повече осъзнавам, че не искам да говоря за отношенията си. Преди години можех да разкажа много, но въпросите ставаха все повече и повече…

Не чувствам, че е правилно. Да споделяш своите възходи и спадове със света. Трябва сам да се справяш с нещата, които преживяваш.

Имате няколко магазина, чувствате ли се бизнесдама?

– Да, с моя екип открихме Nosh Nosh — два магазина и кафе. Надяваме се да вървят добре. И да открием още – извън Германия. Не се наричам бизнесдама, а човек, следващ мечтите си. И Nosh Nosh е една от тях. Обичам здравословните хрупанки, опитала съм много навсякъде, където съм била. И пътешествията ме вдъхновиха.

Как успявате да поддържате форма?

– Не е голяма тайна, нито повод за гордост… Постоянно съм в движение, в стрес… Или съм с децата, или работя. Цялата грижа за дома е моя.

Претрупаният график е моята тайна за добра форма.

Къде могат да ви гледат сега вашите почитатели?

– По Netflix – играя главната роля в „Кошер“. В момента работя по проект с десет епизода за стрийминг платформата, снимам се и във филм, който ще бъде готов през зимата. Планирам да бъда в Кан на фестивала.

„Но моят главен проект са децата. За мен те са целият свят. Всеки ден благодаря на Бог, че ми позволи да изпитам тази безгранична любов. Моля се, децата на Земята да бъдат в безопасност. И се надявам момичетата да се гордеят с майка си.“

Снимки: Инстаграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *