Красота

Мисия «Антивъзраст»: Спасете кожата от следите на времето

Можем да сравним кожата си с картина, казват специалистите. В момента на създаването, тя радва с ярките, наситени цветове и изчистените линии на боите. Но с времето боите започват да потъмнява, появяват се пукнатини и настъпва момент, в който се нуждае от реставрация.

Същото се случва и с лицето ни. С годините кожата губи своята свежест, стегнатост и способността да се самовъзстановява.

Грижи във възрастта 25-35 години

През този период, в участъците, в които кожата ни е най-тънка, се появяват първите признаци на мимически бръчки, коментират дерматолозите. Това се случва, защото с времето дермата започва все по-некачествено да задържа влагата в дълбоките слоеве и настъпва дехидратация. А оттам се влошава цветът, появява се усещане за сухота, разширени пори.

Решението: В момента, в който жената навърши 25 години, тя трябва да започне да използва антиейдж продукти и да обръща по-голямо внимание на храната, която приема и на количеството течности, съветват специалистите.

Грижи във възрастта 35-40 години

Постепенно синтезът на колаген намалява, на еластин и хиалуронова киселина също, дермата губи своя тонус. А това способства активната поява на бръчки и влошения тен на лицето като цяло. Настъпва преразпределние на подкожната мастна тъкан. Наблюдават се първите признаци на стареенето – бръчки, пигментации, тъмни кръгове под очите.

Решението: Използвайте мек, ежедневен пилинг, който да стимулира обновлението на клетките. Продуктите трябва да съдържат ензими, растителни екстракти, витамини, антиоксиданти.

Грижи във възрастта 40-45 години

В този период хормоналните промени, свързани с менопаузата влияят сериозно на кожата. Намалява количеството на естроген, което пък води до повяхване и бръчки. Кожата става по-малко еластична, суха. Забавят се процесите на клетъчния метаболизъм, което забавя и саморегенерацията.

Решението: Продуктите трябва да съдържат растителни екстракти, антиоксиданти, витамини, комбинация от пептиди. Те ще подобрят тонуса, ще редуцират бръчките, ще стимулират производството на хиалуронова киселина и еластин, ще се борят с възрастовата пигментация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *