Животът е Любов: Насилието НЕНовинки

Национален протест: В подкрепа на 18-годишното момиче: Нито една повече

Национален протест ще се проведе днес от 18,00 часа в цялата страна. Той е в подкрепа на 18-годишното момиче от Стара Загора, което преди близо месец е получило 400 шева след като е било обезобразено с макетно ножче от мъж, с когото е имало връзка.

В 18 ч. днес в над 40 градове в страната са обявени протести. Хората се организират предимно в социалните мрежи.

В София и в Стара Загора протестите ще започнат пред Съдебната палата. В града под липите ще има и шествие.

„Раните по тялото ѝ лека-полека ще заздравеят. Раната, която е в нейното съзнание, обаче едва ли ще заздравее толкова бързо. Тя е силно момиче и ще съумее да преодолее нещата. Не иска да говори за преживяното, а и ние не искаме да я връщаме назад.“

Това каза пред Нова тв бащата на момичето – Красимир.

„Има органи, които да преценят какво обвинение да бъде повдигнато. Искаме справедливост. Окачествяването като „лека телесна повреда” е безумие и няма да оставим нещата така. Ще се борим за промяна, която трябва да направят законотворците, изпратени от нас”, подчерта още бащата на момичето.

„Искам промяна, тежки наказания за хора, които дръзват да посегнат на друго човешко същество“, категорична е майката.

„Раните са само видимата част. От една психиатрична оценка, която получих вчера, се вижда, че психическото състояние на момичето е не по-малко тежко от раните по тялото. Тя е изправена пред състояние „загуба на идентичността“, казва адвокатът.

„Това, което се случва с нея, никак не е обнадеждаващо. Вижда се, че момичето отказва да контактува със света, изживява постоянен страх и паника. Нейното емоционално състояние и сринато. Тя търси себе си след всичко това, което е направено с нея. Процесът на възстановяване, ако ще има пълно такова, ще продължи доста дълго време”, обясни още адвокатът.

„Няколко прокурори и съдии, които са на достатъчно силни позиции, пречат на огромната част изключително високи професионалисти и честни хора, които работят в съда и прокуратурата. Създава се един фон, в който безнаказаността е общо усещане за всеки, който е склонен да извърши престъпление. Сякаш не сме член на ЕС“, коментира още в ефира адвокат Димитър Киров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *