Лично

Наоми Кембъл: Не бих позволила на децата ми да станат част от света на модата

Наоми Кембъл е един от най-успешните модели на всички времена. Започва кариерата си като момиче. А на седемгодишна възраст се появява в клипа на Боб Марли към песента „Is This Love“.

Необикновената ѝ красота е забелязана на улицата в Лондон от Бет Болт, директор на една от най-големите италиански модни агенции. Наоми е едва на 15 години, когато започва нейният шеметен успех в света на модата.

Заради грациозната си походка тя получава прозвището Черната пантера. Снимала се е за повече от 800 корици на всички големи модни списания. Дефилирала е в 1500 ревюта на най-известните световни дизайнери. И е спечелила състояние от 80 милиона долара.

Освен с успешна кариера, Наоми е известна и с открития си характер, забъркал я в доста скандали.

Успя да влезе във всички жълти издания след като замери с телефона си бившата си асистентка, която я съди за насилие. В края на 90-е години на миналия век бе за известно време в клиника за лечение на наркозависимост и алкохолизъм.

Любовният ѝ живот беше доста бурен.

В списъка с мъже, владели сърцето ѝ, бяха принц Алберт от Монако, Адам Клейтън, басистът на U2, боксьорът Майк Тайсън, холивудският актьор Джерард Бътлър, противоречивият бизнесмен Флавио Бриаторе, руският магнат Владислав Доронин и много други.

Наоми никога не се е омъжвала, но има две деца – дъщеря и син, за които стана ясно, че са от сурогатна майка.

В скорошно интервю за Sunday Times Наоми призна, че не би позволила на децата си да станат част от света на модата. И в никакъв случай – ако са толкова малки, колкото е била тя, ставайки модел.

„Не съм сигурна, че бих позволила дъщеря ми да се снима за списание на 15 години. Това е безмилостен свят. Майка ми се съгласи да вляза в този свят много млада, за да стана финансово независима. Чудесно е, ако децата покажат качества, но моите деца не трябва да се притесняват за пари“, казва Наоми, цитирана от „SheKnows“.

Кембъл шокира света, когато през май 2021 г. обяви в социалните мрежи, че е станала майка за първи път на 51 години, а след това през юни 2023 г. обяви, че има син.

Тя никога не публикува подробности за децата си, дори имената им, пише „Вестник“.

„Моите деца са всичко за мен. Сега, когато съм майка, се страхувам за бъдещето и се надявам на по-добър свят за децата ми. Те са ми приоритет. Винаги трябва да съм до тях“, каза тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *