ИнтериорНовинки

Направете си сами: Ароматизиращи торбички от билки и цветя за душата и дома

Хубавото на тези домашни аксесоари е, че можете и сами да си ги направите, ако не ви се дават излишни пари. Ще са ви необходими малко плат (например органза) и, разбира се, ароматизиращи треви.

Що се отнася до употребата им – тя е широкоспектърна. Хем дават приятен мирис на шкафовете и гардероба, хем гонят молците и другите вредни насекоми. Познати са и с наименованието саше.

Основното им съдържание се състои от съцветия или листенца от цветовете, билки, листа от различни дървета и храсти.

Смесват се с други подобни – цветове от овошки, кори от цитрусови плодове.

Подбраната от вас комбинация се напръсква с ароматни масла, слага с в торбичките и се „настанява” в гардероба или по предназначение.

За украса на интериора

Едно от най-традиционните приложения на торбичките с ароматни треви е в декорацията на обзавеждането. Можете да изберете ваза с по-широк отвор (тип аквариум). Така ще се усеща мириса на цветовете, а прозрачният съд ще позволи на всеки да им се любува.

Приложение

Познавачите разделят цялото съдържание по цветове, които естествено са различни и образуват своеобразни групи. После от тях се правят „коктейли”.

Според някои жълтият коктейл (съчетание от яркожълто и успокояващо зелено) дава усещането за лекота, а ароматът на цветята с този нюанс зарежда с жизнена енергия.

Зеленото внася в дома хармония и сваля емоционалното напрежение след тежкия работен ден.

Оранжевото успокоява нервната система и премахва тревогата.

Мирисът на ванилия помага на организма да възстанови силата на сетивата, предразполага към добро общуване и създаване на обстановка на доверие и приятелство в помещението.

Нежно дразнещият аромат на жасмин пък изпълва организма с енергия. А зеленото осигурява почивка за погледа и очите. Мирисът на екзотични цветя повишава жизнения тонус и подобрява апетита.

Ако се поставят в плитка разлята кашпа изсушени червени плодове. Те ще ви дадат сили за бързи и смели постъпки и действия.

За срещата с любимия човек, ако тя ще се състои в дома ви, е добре да направите едно съчетание от цветя и билки с морски оттенък и мирис. Той ще изпълни сетивата ви и ще ви дари с бодрост и сила.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *