Добра формаНовинки

Научете сега: как да развиете своята женственост и какво ще „спечелите“ от това

Ако едно момиче порасне в нормална среда – т.е. има пред себе си примера на жената и мъжа, свързани в едно хармонично семейство, това момиче ще развие своята женственост без проблеми.

Но ако мама е била изоставена от татко или татко е имал зависимост към алкохола, държал се е грубо, биел е мама, ако у дома е имало чести скандали, ако мама е плащала сметките, носела е пазара, а татко просто е съществувал на дивана, гледайки безстрастно в телевизора, то тогава това момиче ще има проблем.Проблем с приемането на себе си, женствеността си и проблем с мъжете – проблем с връзките.

Травмите, които преживяваме в детството си, влияят на целия ни живот след това. И има само един начин да се справим с тях – като работим над себе си. като се съсредоточим върху себе си, върху това, което сме, върху своята ценност и върху начина, по който искаме да бъдем приети, обичани, значими. В собствените си очи и в очите на околните.

А ако искате точно сега да започнете да развивате своята женственост, трябва да си отговорите първо на три въпроса:

Какво знам за женствеността?
Какво ще ми даде тя?
Къде мога да го науча?

А след това трябва да започнете стъпка по стъпка – да приемате себе си, да обичате себе си, да позволите на другите да ви обичат…

Медитацията помага. Медитирайте. Помогнете на себе си да почувствате себе си, тялото си, душата си. Започнете да говорите със себе си, чуйте вътрешните си желания, отпуснете се, приемете се, насладете се. Ако смятате, че ще бъде по-лесно да направите това с учител или ментор, намерете си такъв. Искрено ви препоръчвам Съвети За Любов.

Дишайте. Дихателните практики правят чудеса. Те ще ви помогнат да се отпуснете, концентрирате, да започнете да чувствате тялото си, всяка негова фибра.

Почувствайте тялото си. Обърнете внимание на косата, очите, ръцете, гърдите… Купете си всичко, което ще ви помогне да се почувствате повече жена. Поглезете се. Родителите може би не са ви помогнали да развиете своето женско начало, може би не са обръщали достатъчно внимание на вашата женска същност, сега вие можете да го направите за себе си. Трябва да се разбере, че това е път и процес, който сам по себе си може да стане много вълнуващ за вас и да донесе много удоволствие.

Танцувайте. Движете се.

И не, женствеността не се крие в силикона, големите устни и дългия маникюр. Тя е дълбоко вътрешно усещане, тя е спокойствие, мекота, походка, жест, усмивка.

Развивайте своята женственост. Учете я да бъде смела. Мечтайте, създавайте образа, който искате да покажете на другите. Вашата женственост е уникална също като ДНК-то ви.

Просто трябва да погледнете навътре в себе си, да я откриете и да й помогнете да излезе на светло. Време е да се погледнете с нови очи и да се влюбите в себе си.

Ако сте били неразбрани от родителите си, ако след това са се появили проблеми в отношенията ви с партньора – трябва да се освободите от болката, натрупаната негативна енергия, от енергията, която блокира вашата женственост. Време е за терапия. Колкото по-рано започнете, толкова по-бързо ще можете да се насладите на живота в пълния му цвят. Това ще спечелите. Ще можете да „върнете“ живота в тялото, душата и в ежедневието си. Ще заживеете на 100 процента – щастливи, успешни и удовлетворени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *