Здраве

Не бързайте да помагате: Има хора, които само крадат от енергията ви

Как да познаете кога човек има нужда от подкрепа и кога става въпрос за „енергиен вампир“?

Всеки един от нас е бил хващан за слушател на чужди проблеми. Но трябва да знаете, че има два типа хора – едните наистина се нуждаят от подкрепа, другите са „енергийни вампири“, които няма да оценят подадената ръка.

Как обаче да ги разпознаем?

Първият тип хора просто изсмукват енергията ви, опитвайки се по този начин да се почувстват по-добре, да се утвърдят, да се издигнат в собствените си очи. Те са много настойчиви, подробно и живописно разказват за своите проблеми, оплакват се от най-различни болежки, хора и когато започнете да им предлагате решения на проблема, те или се отказват, или започват да ви представят доводи, че идеята ви няма да сработи.

Избягвайте тези хора. Те ви дърпат надолу. Единствената им цел е да ви заливат със своя негативизъм. Изсмукват енергията ви и ви използват като кош за боклук.

Уважавайте себе си и не позволявайте на тези хора да се „хранят“ с вас.

Вие решавате с кого да общувате. Понякога обкръжението показва какво носите вътре в себе си, обърнете внимание на това.

Вторият тип са хората, които наистина търсят изход от ситуацията и имат нужда от мнение и полезен съвет. Те обясняват ситуацията (но така, че да не е трудно за вас да я чуете) и слушат това, което казвате. Тези хора признават недостатъците си и се опитват да разберат как ситуацията може да им послужи за урок. Те осъзнават и се променят!

След общуване с първите ще се чувствате изтощени. Може да усетите главоболие, гняв, дори ярост – към себе си, към събеседника, умора.

След общуване с вторите ще се почувствате отворени, заредени с енергия и с чувството, че сте помогнали.

В крайна сметка, Вселената комуникира с нас чрез другите хора.

#психология #себепознание #общуване #помощ #живот

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *