ЛицаНовинки

Не е ли страхотно! 17-годишната Екатерина взе бронз, въпреки диабета!

17-годишната Екатерина Иванова спечели два бронзови медала на европейското първенство по таекуондо в Крит. Чаровната девойка се класира на трето място на индивидуално участие – спаринг девойки старша възраст до 52 кг.

Трето място и съответно бронз Екатерина печели и в отборно състезание с още 5 момичета. Състезателката, която е с диабет тип 1 от 6-годишна, има титли от европейски и световни първенства и една от най-изявените участнички в българския национален отбор по таекуондо.

Екатерина е част от българския състав, който включва 81 състезатели. Те представиха страната ни при юноши и девойки, мъже, жени и ветерани. Заедно с отбора Екатерина тренира усилено на триседмичен подготвителен лагер в Благоевград с амбицията да спечели медал.

17-годишната спортистка се занимава със спорт от 4-годишна. Първо започва с кикбокс, а от 2015 г. тренира таекуондо.

Освен че е успешен състезател, който печели медали, Екатерина се справя чудесно и с уроците в Националната финансово-стопанска гимназия.

Диабетът, който ѝ откриват, когато е само на 6 години, не успява да попречи на момичето да печели своите спортни победи. Казва, че здравословното й състояние я прави още по-силна. Екатерина отскоро е част от българския екип, посланици на американската компания Dexcom, който популяризира новите технологии при контрола на диабета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *