Новинки

Недоволните са нещастни. А успех не е равно на щастие. Защо?

Недоволните хора почти винаги са нещастни. Те не приемат себе си, обстоятелствата и всичко, което се случва около тях.

Много е важно да оставите миналите обиди в миналото. Оставете всичко зад гърба си. Сигурно сте чували, че ракът е болестта на обидените. Негативните емоции носят в себе си много негативни вибрации и ни правят нещастни.

Затова оставете всичко в миналото. Отстъпете, простете и забравете. Продължете напред. Не се сравнявайте с другите, не гледайте в „чуждата чиния“. Всеки си има свой, собствен път.

Сравнявайте се със себе си и нека всеки ден да бъдете по-добри от предишния. Вие. Бъдете благодарни за това, което сте, което имате и което ще бъдете.

Ако винаги сте недоволни, ако винаги подхождате негативно към ситуациите, всеки път ще бъдете разочаровани. И съответно – нещастни.

Защото винаги ще намирате причина да бъдете. Винаги ще откривате недостатък, нещо, което не е станало така, както сте си го мислили. Вместо това приемете станалото такова, каквото е, и продължете да вървите напред и нагоре. А по пътя си напред и нагоре се учете и усъвършенствайте.

Бъдете мили със себе си. Насърчавайте себе си. Давайте си малки награди за всяка стъпка напред.

Същото правете и с децата си. Не ги хокайте постоянно, не им обяснявайте колко не са добри. Похвалете ги, когато успеят в нещо. И ще видите как ще полетят напред и ще дадат всичко от себе си, за да бъдат още по-добри.

Успехът не струва нищо, ако няма с кого да го споделите и отпразнувате. И всички онези клишета за „малките неща“, важните неща, блещукащите стъкълца – са верни. Затова…

Намирайте време за себе си, за хобито си, за онези малки неща, които обичате да правите и които ви карат да се усмихвате. Ако вие не намерите време за тях сега, никога няма да намерите. За всичко си има и време, и място. Живейте пълноценно. Не бързайте.

Животът не е надпревара. Не е състезание. Състезават се болидите, ние сме хора и за да бъдем щастливи имаме нужда от своите малки моменти. На любов, съзерцание, откривателство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *