ЖениТЕЛичноНовинки

Нели Хаджийска: Благодарна съм на Бог, че основните ми молитви са чути!

Нели Хаджийска е харизматична, забавна и чаровна. Цени всеки момент с децата си, защото те са сбъдната ѝ мечта.

Виждаме я на екран всяка неделя в предаването „Търси се“ от 12:30 часа, веднага след обедните новини на bTV.

С какво усещане посрещнахте новата 2022-ра?

– Тази нова година посрещнах в Севиля, Испания. Бях със семейството си на едноседмична обиколка из приказните градчета на цяла Андалусия и това пътешествие много ме зареди. Видях, че въпреки пандемията, хората пътуват и са жадни за емоции и радост. Във всяко градче имаше много празнично настроение, украси, елхи площади с музика и хора, насядали на външни маси, до късно вечер. Посрещнах 2022-ра с надежда!

Очаквате ли да е по-различна от отишлата си 2021-ва?

– В личен план за мен 2021-ва не беше тежка или трудна година, слава Богу! А и се научих, че дори трудностите и изпитанията са наши приятели. Те са тук, за да ни научат, да си вземем урока, който трябва да усвоим. Защото целта на живота в крайна сметка е да излезеш на по-високо ниво, отколкото си встъпил.

Очаквам 2022-ра да е здрава и да вървим всички ние към по-добро.

Спомняте ли си първото си предаване?

– Ние (с Меги – ко-водещата на „Търси се“) сме имали няколко пъти първи предавания – най-първото беше преди повече от 20 години в телевизия „Ден“, след това първото в bTV. Помня всичко, дори скоро ми попаднаха стари снимки от онези периоди. Дълъг път изминахме с Меги до сбъдването на нашата голяма професионална мечта.

Какво се промени през годините?

– О, много неща! В „Търси се“ и двете имаме вече много повече опит, най-хубавото е, че още е живо в нас огромното любопитство към хората и любовта към това, което правим. Но ако в началото за нас „Търси се“ беше „първото ни дете“, тогава нямахме семейства, деца – ние буквално живеехме с „Търси се“, ходихме двете на всички интервюта с близките, сега сме поделили работата, защото и двете имаме много други ангажименти и отговорности.

Кой е най-трудният ви гост досега?

– Най-трудният гост е този, който не иска да се отвори пред нас и да бъде откровен. Има хора, които идват с маските си и ние колкото и да се стараем, колкото и усилия да полагаме, не успяваме да стигнем до сърцевината им. Хубавото е, че такива гости вече почти не идват при нас, защото с годините хората знаят къде идват и са готови на това откровение.

А най-емоционалният?

– О, много са! Толкова сълзи са пролети в студиото на „Търси се“, толкова откровения са били споделени, че може би само изповедалните и кабинетите на терапевтите са пълни с толкова много емоции. След всеки ден, в който записваме по 4 предавания, се чувствам изключително благодарна за възможността да правим нещо толкова смислено и истинско!

Какво, според вас, търсят хората най-често днес?

– Смятам, че в крайна сметка всички търсим любов! Вярно, често се изгубваме и започваме да живеем с различни заместители на любов.

Но душата на всеки копнее да даде и да получи обич.

В кадър винаги сте усмихнати, но със сигурност всяка от вас е имала и своите тежки моменти. Кога ви беше най-трудно да запазите усмивка пред камерите?

– Много трудни периоди сме минавали, докато сме били на екран. Може би лично за мен най-труден беше периода, в който копнеех да стана майка. Имам няколко загубени бременности, след това изминах път, докато успея да износя и родя. Сега често като гледам предавания или снимки от тези периоди, виждам как на лицето и тялото ми си личи болката.

Когато човек го боли душата, лицето някак погрознява, губи сиянието си, тялото се променя – някои качват килограми, други много отслабват. Въобще когато човек не е щастлив цялата му същност крещи че е така, колкото и да мълчи устата…

Какво търсите все още за себе си – в личен план?

– Благодарна съм на Бог, че основните ми молитви са чути! Сега търся пътища, по които да развивам себе си, да бъда по-добър човек, да се усъвършенствам като родител, като жена, като душа… Интересува ме много пътят на душите, чета много такава литература. Търся отговори защо сме тук, какво трябва да свърша в този живот, каква е мисията ми и какво още мога да правя, за да се пораствам в духовен план.

Каква е Нели, когато свали тежкия телевизионен грим?

– Аз усещам все още себе си като момиче, въпреки че тази година ще стана на 44 г. Чувствам се добре в кожата си, вкъщи, със семейството ми, с децата ми. Обичам да излизам и с приятели, имам женски приятелства, които поддържам и те ми дават радост. Обожавам да пътуваме с моя любим, понякога само двамата, друг път и с децата.

Мисля, че съм едно момиче, което умее да се радва на живота и да цени всеки дар, който има!

Напоследък в публичното пространство все по-често попадат новини за прояви на насилие – как реагирахте като жена и майка?

– Ох, толкова ми е необяснимо това! Мисля си колко ли липса на любов е имало в живота на тези хора, които са толкова агресивни… Търся отговори какво принуждава един човек да се превърне в дявол, да бъде зъл и груб. Все пак всички се раждаме бели и добри.

Трябва ли да се говори повече, как да попадем ръка на жените, които живеят в стрес и страх, държавата или обществото са по-големи длъжници?

– Смятам, че семейството е отговорно на първо място. Да даде в основата на възпитанието на едно момиче увереност и сила, самоуважение, за да не се стига до там да търпи подобно отношение към себе си.

Има ли един шамар, ще има и втори. Жената трябва да напусне тези отровни отношения още при първа проява на насилие, защото после става пагубно и за нея и за децата.

Последният случай, развълнувал социалните медии, бе клипче, в което се вижда как деца бият дете… Какво почувствахте? Каква беше реакцията ви?

– Аз имам емоционална и физическа непоносимост към това да гледам агресия. Не съм гледала клипчето, защото цялата ми същност страда неописуемо, когато види агресия и то към деца. Аз изповядвам философията, че децата са Божества и са тук, за да ни научат как да бъдем по добри!

Какво обичате да правите, когато не работите над предаването?

– Обичам времето ми със семейството, с децата, с приятелите, обичам женските дълги обеди, полети с чаша вино и много смях, обичам пътуванията, времето с майка ми, обичам да оставам сама и да чувам мислите си, да чета.

Любимо място?

– Сред семейството ми!

Любима дума?

– Благодаря!

Най-скъпото ви нещо е…

– Децата ми

А онова, с което бихте искали да се разделите, през 2022-ра?

– Преди 15 години спрях цигарите, преди 4 месеца спрях алкохола. Позволявам си съвсем по малко, не че преди съм пила много. Пороците съм ги минимизирала, искам да се разделя с някои свои недостатъци, върху които работя…

Благодарите за…

– Всеки ден благодаря за Всичко! За децата ми. За любовта. За шанса да работя хобито си толкова години. За приятелите. За вярата, която държи високо!

А ние благодарим на Нели за отделеното време! И ѝ пожелаваме успешна година – в личен и професионален план!

Снимки: Би Ти Ви и личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *