Ненчо Илчев и неговата книга за фокуси и вълшебства

Ненчо Илчев е познат у нас като актьор, но той е много повече от това. Артист, който обича сцената. Обича магията. Обича и да омагьосва хората.

Казват, че фокусниците се раждат такива. А в сърцето им винаги има място за нови вълшебства. И ако талантът е задължителното условие, то упорството в преследването на голямата мечта е задължително. Нужно точно толкова, колкото и безкрайната отдаденост на нейно величество Илюзията. Всичко това добавя нови приключения.

Ненчо Илчев е поредното доказателство, че когато вълшебствата те изберат, трябва да ги следваш.

Той открива любовта към правенето на трикове на сцената в ранна детска възраст.

А съдбата го среща с големите майстори илюзионисти. Сред тях са имена като Мистер Сенко, Орфи и Лепас. Най-близките му хора – семейството и приятелите, подкрепят през цялото време най-голямата му страст – вълшебствата.

А сега имаме възможност да прочетем всичко за вълшебствата, събрано в една книга.

В нея ще откриете много забавни истории от сценичния живот на Ненчо, както и няколко тайни от света на илюзиите. Благодарение на тях ще се докоснете до магията на фокусите, а с приложението ще можете дори да станете фокусник. 

На 3 декември излезе от печат луксозното цветно издание „Забранената книга за фокуси“ на артиста и фокусника Ненчо Илчев.

Всеки фокус е магия, малко чудо, което озарява публиката.

А Ненчо споделя с читателите си, малки и големи, тайните на 51 фокуса. Всеки от фокусите е представен стъпка по стъпка, за да бъде лесно разбрана техниката за изпълнение, и трикът, който трябва да се пази от наблюдателността на зрителя. Към книгата са включени и реквизити за направата на три от описаните фокуси – със сигурност ще се изкушите да пробвате таланта си.

Така лесно ще усвоите класически фокуси като „Невидимата монета“, „Изчезващата вода“, фокуси въженца, топчета, зарчета, бобчета и кибритени кутийки. Определено картите за игра са един от най-любимите реквизити на илюзионистите, така че и в книгата те са основен инструмент в немалко трикове.

Има и някои по-необичайни фокуси – например с банан, който е нарязан отвътре, а с непокътната обелка отвън; балон, който е прободен, но не се пука; срязано въженце, което пак става едно цяло.

И още, и още: фокус с червило, с компас, как 10 лева се превръщат в 20 лв. (това всички искаме да го владеем!), магията на изчезващата кърпичка, на променящия цвета си напръстник, на изчезващата химикалка и летящия молив.

Трябват ви само огледало, малко репетиции и търпение да усвоите магията!

Не, не става дума да се преобразите в Хари Потър – все пак нямаме време за години обучение в Хогуортс, а само няколко седмици до Коледа. Ето как да се подготвите до празниците в правенето на чудеса и да смаете близките си.

Огледайте се! Толкова предмети край вас стават за магия!

 

Да подариш чудо…

„Забранената книга за фокуси“ е чудесен подарък за всички, проявяващи интерес към изкуството на магията. Освен споделените тайни на 51 фокуса, красивото илюстровано издание включва още кратка история на илюзионното изкуство, както и обяснение откъде идват вълшебните думички „абракадабра“, „алаказам“ и „фокус-мокус“; какво ще има в Музея на фокусите, важни съвети към младите фокусници и др.

Уводната част разказва за първите „магьосници“ Айзък Хаукс, за Жан Южен Робер – Худин, който слага началото на модерната магия със своите „Фантастични вечери“ в Париж, за 90-минутното шоу на първата двойка илюзионисти Джей Ен Маскелин и Кук в Англия, за Аликзандър Херман, който пръв налага атрактивното сценично облекло, и разбира се, за Хари Худини.

Легендарният маг Дейвид Копърфийлд постига може би най-големия зрителски интерес (идол и за самия Ненчо Илчев) – билетите за шоуто му в Лас Вегас се разпродават месеци напред. Българският артист и фокусник е от малкото, които се срещат лично с него и сбъдват детската си мечта.

Ако искате да се докоснете до могията на живо, можете да го направите… 

  • 9.12. (понед.) 2019 г. – 18,30 ч. – Club 1, НДК – Официално представяне на „Забранената книга за фокуси“; вход свободен
  • 13.12. (петък) 2019 г. – 18,00 – 19,00 ч. – Панаир на книгата НДК, щанд 110 на Книгомания (партер, до статуята) – раздаване на автографи от Ненчо Илчев
  • 14.12. (събота) 2019 г. – 10,30 ч. – Литературен клуб „Перото“ – Детско шоу с фокуси с Ненчо Илчев: входът е свободен; „Забранената книга на фокуси“ ще се продава на място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *