Музика

Ники Урумов и P.I.F. с ексклузивна премиера на „Обезумели“ по музика на Димо Стоянов

Днес Ники Урумов и P.I.F. представят песента „Обезумели“ по музика на Димо Стоянов.

Парчето е създадено специално за Ники Урумов през далечната 2003 г., но звучи изключително актуално и днес, което потвърждава непреходния музикален гений на Димо от P.I.F.

Текстът към музиката е на Радост Костова, като първият запис на песента е осъществен още преди 21 години, но досега не е издаван. Видеото е с постапокалиптична визия и отразява настоящото напрежение в световен мащаб. Режисьор е самият Ники Урумов, оператор Михаил Янакиев, монтажист Кирил Божилов, стилист Петя Антонова.

Песента „Обезумели“ е достъпна за слушане във всички дигитални платформи за музика, като Spotify, Deezer, iTunes, Tidal и др.

„Вярвам, че на всеки поне веднъж в живота се е случвало да желае нещо безрезервно и да е готов да даде всичко от себе си, за да го реализира. На този етап от житейския ми път, за мен това е „Обезумели“. Да се научим да се абстрахираме от опаковката и да търсим съдържанието, да започнем да се вглеждаме в себе си и да се наслаждаваме на отношенията с приятелите си, да правим нещата, които обичаме и да не ги подчиняваме на масовите настроения и истерии. Това са болните теми на нашето настояще. Видеото на „Обезумели“ е като отражение на един загинал свят и огромно предупреждение за това накъде вървим и какво ни очаква. Нека се обединим в памет на Димо и да бъдем едно цяло, осъзнавайки, че колективните усилия имат неизмерима сила!“, споделя Ники Урумов.

Историята на „Обезумели“

През 2022 г. Ники Урумов решава да издаде песента, за да почете паметта на един от най-добрите български изпълнители, като получава съгласието на съпругата на Димо – Люба Пиперова. Следва покана към музикантите от група P.I.F. да направят нов и модерен аранжимент на песента. В оригиналния вариант има автентични вокали на Димо, които са включени и в новия запис.

Грапав път, грапав съм,
грапав здрач се свива,
в сенките помежду сипят се в очите
сипят се спомени, сипят се и устни,
ставаме да летим бледи от тъга.

Обезумели дни, обезумели
Обезумели дни, обезумели

Зеници слисани, залези ненужни,
грапаво стихнали, стонове безумни,
плиснати ръце безумно стичат се,
над мен, над мен…

Обезумели дни, обезумели
Обезумели дни, обезумели

Клипът на песента е сниман в Бургас, Поморие, Царево и Перник. Създаден е с финансовата подкрепа на Фонд Култура на Община Бургас и със съдействието на БМФ Порт Бургас и Община Перник.

Ники Урумов е продуцент на филма „Пета на моята Петя“, посветен на детето-чудо на българската поезия Петя Дубарова. Режисьор е на късометражните филми „Пробуждане“ и „Безсмъртният“, които печелят награди от над 15 международни форума.

През годините е бил изпълнителен продуцент на сериалите „Домашен арест“ и „Кантора Митрани“, Българо-Руската копродукция „Лабиринти на любовта“ и на 3-ти сезон на шоуто „България търси талант“. Копродуцент е във филма „Вила Роза“.

Ники Урумов е вокалист на рок бандата „Епизод“, с която през 1999 г. записва албума “Респект“. Година по-рано печели трето място на „Златният Орфей“ и първо място от „Хит -1“. Парчето му „Остани“, в колаборация с DJ Deso, е едно от най-обичаните и непреходни хитове отпреди 20 години, което се слуша и днес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *