КиноНовинки

“Обама – в търсене на по-съвършен съюз” с премиера по HBO GO

„Обама – в търсене на по-съвършен съюз“ ще има своята премиера на 4 август. Разделена в три части документалната лента е своеобразна хроника на личното и политическо пътуване на президента Барак Обама.

Преплитайки разговори с колеги, приятели и критици, негови речи и интервюта, поредицата започва с детството на главния герой. И ни превежда през живота му, обусловен от факта, че е син на бяла майка от Канзас и африкански баща.

Чрез историята на един човек, обвързан с историята на една държава, този мини сериал отразява миналото и настоящата национална идентичност на САЩ.

Обама – в търсене на по-съвършен съюз“ формира картина на Америка при първия й цветнокож президент.

Избирането на Барак е уникално в историята на Америка. Но това, което отбелязва историческа стъпка напред за страната, е откритият разговор за необходимостта да се говори по теми като раса, расово правосъдие и историята на Америка.

Част първаОбама – в търсене на по-съвършен съюз“ поглежда назад към детството на Обама. Той е възпитан от самотна майка от Канзас и бели баби и дядовци, получава ранно обучение на Хаваите и образованието му в Колумбийския университет и Харвардския юридически факултет.

Втората част ни превежда от кандидатурата на Обама за президент до избирането му в Белия дом през ноември 2008 г.

С постоянен натиск да определи своята идентичност по расова линия и разочарован от това, което той разглежда като разсейване от други важни въпроси, Обама изнася своята „расова реч“ през март 2008 г. – решителна защита на конституцията на САЩ и молба за поглед отвъд американската „расова безизходица“ с цел напредък в просперитета и единство на нацията.

Третата част ни отвежда към годините в Белия дом и препятствията, пред които е изправен президентът, опитвайки се да приеме законодателство в един ожесточено разделен Конгрес. В крайна сметка той успява да прокара здравната реформа и Законът за достъпни грижи (ACA) бива приет, но пропастта между обществените нагласи и Вашингтон става все по-широка.

Сериалът капсулира човека и президента, осветявайки визията му за нацията, оформена от собствения му опит и идентичност.

Документалният филм отразява администрацията на Обама с ново разбиране за личните препятствия, пред които е изправен и стремежът му към равенство в Америка.

Обама: в търсене на по-съвършен съюз е минисериал на HBO Документални Филми. Продукцията е на Кинхард Филмс с режисьор Питър Кинхард. Продуценти са Джордж Кинхард, Теди Кинхард, Матю О. Хендерсън. Изпълнителни продуценти са Питърр Кинхард; Анди Бърнстейн и Мона Сутфен; Джелани Коб и Жаклин Глоувър. От страна на HBO старши продуцент е Сара Родригес; изпълнителни продуценти са Нанси Абрахам и Лиза Хелър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *