Одобрено от кралицата

Новата книга за Елизабет Втора е одобрена лично от главната героиня. И разказва за доста интересни срещи, гафове и забавни моменти от живота на най-дълго управлявал монарх.

За живота на Елизабет Втора има написани наистина доста книги. Но не всички те са одобрени лично от кралицата. А тази на Анджела Кели е. Кели е стилист и асистент на Елизабет. А произведението й, което ще излезе на пазара на 29 октомври, носи заглавието „Обратната страна на монетата – кралица, стилист и гардероб“.

В нея се опровергава тиражираната история, че кролицата останала недоволна, когато Мишел Обама я прегърнала.

Има си протокол и според него не можете да прегръщате кралицата. Но когато става въпрос за естествен човешки порив, това се приема за уместно, пише Кели. Кралицата има способността да кара хората да се чувстват добре в нейно присъствие, обяснява авторката.

Още една история буди интерес. През 2011 г. Великобритания се готви активно за Олимпиадата. Режисьорът на откриването Дани Бойл замислил специален сценарий, в който трябвало да покажат в ефир Джеймс Бонд и… кралицата. И за негова изненада Елизабет Втора не само че приела да се снима, но с удоволствие произнесла своята рекпилка 0 „Добър вечер, г-н Бонд“.

Анджела Кели е и човекът, който разтъпква новите обувки на Елизабет Втора. Всеки нов чифт се носи известно време от нея, за да бъдат удобни на кралицата, когато ги обуе…

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *