Новинки

Охрана, титли и пари – няколко неудобни въпроса за живота на Меган  и Хари

Минаха повече от две седмици от обявяването на т.нар. Мегзит или от момента, в който Меган и Хари заявиха, че ще се откажат от кралските си привилегии и задължения. Страстите все още не са утихнали, но остават и доста отворени въпроси.

Ще се снима ли Меган отново в киното?

Когато се омъжи за принц Хари, Меган Маркъл напусна сериала, в който играеше. През юли 2019-а Хари проведе разговор с един от шефовете на „Дисни”, за да уреди съпругата си да озвучава анимационни филми. Малко преди да се премести в Канада Меган е записала няколко диалога. А от компанията преведоха сериозна сума за фондацията „Слонове без граници”. Като хонорар?

Кой ще плаща за охраната?

Това е един доста сериозен въпрос. По принцип тя се плаща от данъците на британците. Съществуваше идея сумата да бъде разделена между двете държави. Канадското правителство предложи да поеме разходите, което предизвика бурно недоволство у местното население. Повече от 80 000 се подписаха в петиция против това.

 

Как точно ще изглежда финансовата независимост на Меган и Хари?

Когато семейството се отказа от кралските си титли, стана ясно, че няма да получат финансиране от двореца. Да, но това финансиране е едва 5% от приходите им. Всъщност бащата на Хари има собствени средства, които получава от графство Корнуол и всяка година той отделя за по-малкия син 5 милиона лири… И ще продължи да го прави!

Ще бъде ли запазена марката Sussex Royal?

Досега двойката получаваше приходи от продажбата на различни продукти с марката Sussex Royal – от тениски до чинии. Сега обаче би трябвало тези средства да бъдат използвани само за благотворителност… Дали?

Ще живеят ли в Канада?

Меган и Хари активно пренасят свои вещи с частни самолети, което отново води до недоволство у британците. Те планират да живеят в Канада не повече от половин година, но ако решат да останат, ще трябва да подадат документи за постоянно местожителство. Меган е живяла в Канада 7 години.

Ами околната среда?

Преди време екоактивисти обвиниха двойката, че замърсява околната среда, пътувайки с частни самолети. Херцозите на Съсекс заявиха, че ще пътуват с полети на авиолиниите, влакове и екологичен транспорт. Това обаче невинаги е възможно от гледна точка на сигурността. Въпросът остава открит!

Ами титлите?

Според официално изявление на Бъкингам Хари и Меган вече не са „кралски височества”. Те си остават просто херцог и херцогиня на Съсекс. Хари обаче си остава принц  и шести по ред наследник за трона. Проблемът е, че така обикновено се обръщат към развелите се с членове на кралското семейство. Като принцеса Даяна, когато се разведе с принц Чарлз.

Къде ще учи Арчи?

Това е един сериозен въпрос, предвид факта, че всички членове на кралското семейство досега са посещавали училища в Англия. Меган и Хари бяха избрали за Арчи American Community School, което се намира срещу парка Уиндзор. Тогава как семейството ще живее в Канада? Двамата имат няколко години да решат и този въпрос…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *