Оливия Родриго посвети песен на съдиите, отменили правото на аборт в САЩ

Оливия Родриго посвети една специална песен със заглавие F*** You на съдиите от Върховния съд на САЩ, отнели на жените правото на аборт.

Родриго бе гост на фестивала в Гластънбъри, Великобритания, и раздели сцената с Лили Алън.

„Това е първото ми гостуване в Гластънбъри и деля сцената с Лили, което е сбъдната мечта. Но аз съм съкрушена от това, което се случи вчера в Америка… Върховният съд реши да отмени Роу срещу Уейд, закон, който дава на жените право на безопасен аборт и други основни човешки права.“

„Толкова много жени, толкова много момичета ще умрат, заради това“, каза още Оливия.

„Искам да посветя следващата песен на членовете на Върховния съд, които ни показаха, че все пак не им пука за свободата“, каза Родриго, след което Лили започна да пее „F *** you“.

Това не е първият път, в който 19-годишната Оливия говори за правото на жените на аборт. Наскоро тя прекъсна концерта си във Вашингтон, за да сподели мисли по темата.

Втори ден в САЩ продължават демонстрациите срещу решението на Върховния съд за право на аборт на американските жени. Хиляди хора се събраха пред съда във Вашингтон, заобиколени от бариери и поставени под полицейска защита.

„Това, което се случи вчера, е неописуемо и отвратително“, възкликва Миа Стагнер, 19-годишна студентка по политически науки.

„Никоя жена не трябва да бъде принуждавана да стане майка.“ Около нея защитниците на правото на аборт скандираха „разделяне на църквата от държавата“, „моето тяло, мой избор“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *