Добра форма

Опитайте нашия уникален начин за справяне със стреса

Стресът е неизбежна част от живота ни днес, но това не означава, че не можем да се справим с него. А тайната е, че трябва да имате моменти, в които да не правите… нищо.

Потапянето в света на „нищоправенето“ е нашата малка работеща тайната за бърза релаксация и освобождаване от натрупаното напрежение. Ето как да го постигнете в три бързи стъпки:

Спрете да се опитвате да контролирате… Често стресът в живота ни се дължи на желанието ни да контролираме всичко. Проблемът е, че не всичко може и трябва да бъде под наш контрол. Започнете да приемате, че има неща, които не можете да промените, и се научете как да ги „пуснете“. Това не означава, че сте безсилни, а че умеете да разпознавате кога трябва да се отпуснете и да преминете напред.

Дишайте и се фокусирайте върху настоящето… Дълбокото дишане може да бъде силен антидот срещу стреса. Седнете на тихо място, затворете очи и направете няколко дълбоки вдишвания и издишвания. Фокусирайте се върху усещанията си в този момент, върху тялото си. Това ще ви помогне да се отпуснете и да се върнете към настоящето.

Възприемете „нищоправенето“ като нещо добро за вас и вашето здраве. А не като загуба на време… Идеята на „нищоправенето“ е да приемете момента такъв, какъвто е, без да се опитвате да го променяте или го анализирате. Просто съществувайте, дишайте, усещайте света около вас, приемете себе си и заобикалящата ви среда с отворено сърце. Това не е бездействие, а по-скоро освобождаване от силата на негативните емоции и поемане на контрол върху начина, по който реагирате на ситуацията.

Както всяка друга практика и „нищоправенето“ изисква време и упражняване. Не очаквайте моментални резултати, но с времето ще забележите, че се справяте все по-добре със стреса и се чувствате по-спокойни и уравновесени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *